tisdag 28 september 2010

Bröllopskoner, det borde fan vara en trend!

Idag har vi varit gifta i en månad precis, vilken grej.

Jag bloggade för några månader sen om hur man kunde göra för att piffa till stolarna under festen eller under vigselceremonin.
Den idén som fastnade var den med koner fyllda utav ängsblommor. Det är så himla enkelt och blir väldigt fint. Idén kan man sedan ta med sig till efterättsbordet där man kan fylla konerna med godis.



Bråkade lite med bilden men fick ändå inte in hela i bloggen, men klicka på den så blir den större om du vill kolla lite närmade på de härliga inspirationsbilderna.

I alla fall, jag ville bara tipsa er om denna fina idé och om du inte känner för att rulla koner i en halv evighet så har Jotex rea på dessa söta koner i metall. Hållbart och bra!


Hade jag sett dessa innan hade jag garanterat köpt dem och pyntat parken som vi gifte oss i. Funderar faktiskt på att köpa dem och spara dem tills när vi köper ett hus med en fantastisk trädgård. Då ska jag duka upp till te-party med massvis med ljuslycktor, banderoller och koner i träden!


måndag 27 september 2010

Bröllopstårttoppare och sånt liksom!

Jag skulle lätt kunna planera flera bröllop till med alla mina idéer som svämmar över inom mig. Ibland önskar jag att jag hade haft mer tid att få med allt till vårt bröllop men eftersom vi inte hade tillgång till lokalen fören en dag innan så fanns inte tiden för någon extravagant utsmyckning. Dessutom så passade vår utsmyckning ändå så bra med vårt tema och jag är så sjukt nöjd att vi kunde hålla oss inom vårt miljövänliga tema.

Men ja, så sitter man här och slösurfar på internet och hittar denna söta på etsy.com och så inser jag att jag nog har en 4-5 bröllop till inom mig. Dock är jag väldigt nöjd med mitt val om make så det kommer inte bli några fler bröllop för min del. Men man kanske skulle byta yrke? Bli bröllopsplanerare, inte korrdinator. Jag vill bara planera alla små söta detaljer och pyssla!


Är du sugen på den här Caketopern (va heter det på svenska, tårttoppare?) så finns den att klicka hem HÄR.
Den är inte jättebillig men jag kan tycka att just en sådan detalj är värt pengarna. Det är ju faktiskt en detalj som alla kommer lägga märke till och har man en personlig kaktoppare (eh?) så blir ju hela tårtan mer personlig också!

söndag 26 september 2010

Semesterkoma!

Det känns som om jag börjar varje blogginlägg med att be om ursäkt för att jag inte bloggar så mycket just nu. Det är helt enkelt för att jag inte bloggar så mycket just nu men idag är sista dagen på min semester så snart är det tillbaka till verkligheten!

Alla bröllopskänslor har lagt sig och jag börjar bli van att vara Fru Larsson.

Det enda som är kvar nu är att skicka ut tackkort vilket kommer att göras ganska snart. Våra tackkort kommer att vara i samma stuk som inbjudan, ett vykort plus en hemsida. En bröllopsTacks hemsida kan man väl kalla det.
Tanken är att kunna dela med oss mer utav alla bröllopsbilder i stället för att bara skicka en bild till varje gäst som sedan kommer att hamna i en låda någonstans. För det är ju egentligen bara våra föräldrar och mor/far föräldrar som kommer att ha framme ett bröllopsporträtt på oss. Övriga får helt enkelt skriva ut en egen bild om de vill han någon.

På detta sätt sparar vi dessutom en hel del på miljön vilket såklart är hela tanken bakom idén!
Så fort tackkorten är skickade så ska jag blogga lite mer om det.

Nu ska jag gå och njuta av min sista lediga tid innan det är dags att slänga sig in i verkligheten igen!

måndag 13 september 2010

Vigseln i det gröna!
När jag startade den här bloggen lovade jag mig själv att inte sluta blogga efter bröllopet. Jag har följt många bloggar det här 1 ½ året som jag har planerat vårt bröllop och 99% av alla de bloggarna har total dött efter bröllopet.
Anledningen till att jag inte vill slutta blogga om bröllop är förstås för att det kommer ständigt nya blivande brudar som behöver inspiration. Innan bloggade jag mest för min egen skull men nu kommer jag blogga för deras skull, er skull!

Jag har nu varit fru i lite mer än 2 veckor. Livet är som vanligt förutom att alla hela tiden frågar hur det känns att var fru. Men visst är man en erfarenhet rikare och massa härliga minnen att se bakåt på!

Ett av mina favoritminnen är helt klart vår vigsel. Vi har letat som galningar efter en ett miljövänligt transportmedel för mig och Daniel och bara några dagar innan hittade vi det perfekta! På en tandemcykel störtade vi in i Kärleksparken där vigseln skedde. Våra gäster va alla redan där och njöt av tre fantastiska underhållare som spelade säckpipa, gitarr och trummor och det var inte fören vi närmade oss parken och jag hörde hur de spelade, som jag blev riktigt nervös. Då visste jag att allt va på riktigt, nu hade det satt i gång.

Bilden har jag snott från min vän Tessy. Anledningen till att jag skrattar och tjuter är för att vi precis i svängen höll på att cykla in i en tant och tappade balansen. Samtidigt som jag fruktar för mitt liv ska jag också hålla koll på klänningen, min brudbukett och balansen.

Marita, vår vigselförrättare va hur gullig som helst och hon lyckades gör Daniel ordentligt nervös. Han va så söt när han glömde bort vad han skulle säga och fumlade med ringarna. Han glömde helt bort att jag skulle ha två ringar och stod där som ett fån och hade en ring över. Jag försökte smidigt ta den ur hans hand och smyga på den på mitt finger utan att någon skulle märka men det va en och annan uppmärksam gäst som såg det.


Min låtsaslillasyster Marielle sjöng och spelade två låtar som hon har skrivit själv. Det va så fint och hade jag inte haft mungiporna uppe vid öronen hade jag nog fällt en tår eller två. Men jag va för upptagen med att vara glad för att gråta av lycka, det gjorde jag senare på kvällen i stället. Marielle passade temat också med en klänning från HMs ekologiska kollektion!


Grönt är skönt, vi va så lyckliga att himlen sprack upp. Solen sken hela eftermiddagen och den lilla creame-färgade jackan jag hade köpt till behövde jag inte ens använda.


Efter vigseln åkte våra gäster med strandtåget till fästningen. Jag och Daniel passade på att ta en liten foto-shoot med vår fotograf Jana. Sen hoppade vi på cykeln igen och trampade tillsammans bort till fästningen.

onsdag 8 september 2010

En väldigt ekologisk bröllopstårta och en väldigt tragisk bröllopstårtehistoria!

Jag har ju redan skrivit en hel del om vår cateringfirma Groovy Food som ordnade med vår fantastiska ekologiska buffé. De räddade oss även när vi hade problem med att fixa en helt ekologisk bröllopstårta, detta har jag också bloggat om tidigare. Jag är dock alltid noga med att inte skriva vilka de är jag ger kritik. Bara för att de inte kan ordna det vi vill ha betyder det ju inte att de är dåliga i övrigt, dessutom har de alltid varit trevliga, förrutom personen i Varbergs enda underklädesbutik, ni minns hon som sa att jag AALLDDRIG skulle hitta en sådan BH i min storlek. Självklart hittade jag en i den första butiken jag besökte i Göteborg, de hade till och med större storlekar också.
Till saken, jag gav dem ganska fria händer med tårtan och på vår bröllopsdag stog den där. Helt underbar med "mormor och morfar" på toppen. Det är en figurin jag ärvde av min mormor och morfar när de gick bort så till deras ära hade vi dem på vår tårta så de kunde ha ett vakande öga över oss.
Den är fyllt med citronmousse och vit choklad och överlagret är marängsmet för att det ska få den där lite -inte helt perfekt- ytan.
Det enda kravet vi egentligen hade på tårtan va smakerna och att det skulle vara just en sådan här våningstårta. Ingen fusk-våningstårta med individuella tårtor på en ställning.

En annan som hade precis samma krav va Katja som driver bloggen Giftassugen. När de gifte sig så anlitade det ett konditori som inte höll något utav vad de hade lovat.
De ville ha denna tårtan:
Men cateringfirman levererade den här tårtan till deras bröllopsfest:


Man ser att de har gjort ett gott försök men tydligen har den fallit ihop under transporten. Men i stället för att visa kunderna, i detta fall ett väldigt besviket brudpar den respekten de förtjänar så har de mage att skylla på dem.
Hela deras historia kan ni läsa HÄR!

söndag 5 september 2010

BröllopsConverse!

Min kära bror tog en bild som min syster har retuscherat. Detta är ju inte våra officiella bröllopsbilder men de är himla fina för det.

Detta är första bilden i min blogg på hela min klänning också. Underdelen är en återanvänd del från en gammal klänning medan överdelen är sydd av en lokal skräddare. Kände mig verkligen som en prinsessa även om jag valde matchande Converse istället för glas-skor!

lördag 4 september 2010

En blomstrande dag!

Nu har jag legat hemma, nerbäddad i fler dagar. Kul att starta sina första dagar som fru med att dra på sig jordens jävla förkylning.
Idag ringde det en telefonförsäljare och frågade efter Daniel. Som vanligt så säger jag alltid att han inte är hemma eftersom han har en tendens att tycka att alla erbjudanden man får på telefon måste vara värda att ta tillvara på. Kan inte ens komma ihåg hur många olika el-leverantörer vi har haft. Nu bor vi i bostadsrätt och det är vår förening som sköter allt sån där så det är skönt, till saken. När jag hade sagt att han inte va hemma så frågade han om det va sambon eller frun han pratade med. Det va faktiskt lite pirrigt att få säga att det va frun i huset som han pratade med.
I alla fall, efter som helgens planer blev lagda på is pga av sjukdom så tänkte jag passa på att blogga lite om våra blommor som vi hade på bröllopet!
Vi hade faktiskt inte ens tänkt att ha blommor först eftersom det uppenbarligen va ett jävla meck att hitta ekologiska blommor som inte kostade multum. Men sen så fick vi ett presentkort på blommor av min mamma och så sa Daniels föräldrar att de ville betala min brudbukett. Så vi kollade runt lite och sen hittade mamma den sötaste floristen, Eva på ateljé blomman utanför Varberg.
Jag skickade henne denna bilden som jag har visat innan i min blogg:

Och så här blev resultatet efter Eva hade modifierad den lite utefter mina önskemål och tankar.

Det är ju inte världsbäst bild kanske men ni får nöja er med den så länge.
Vi hade blommor i samma stil till vår dukning. Dem satte vi i olika flaskor och burkar som vi har samlat på oss under året. Det blev helt fantastisk fint och jag ångrar inte en sekund att vi valde att ha blommor och jag ångrar mig ännu mindre över att vi valde just Eva på Ateljé Blomman!
Slänger upp en bild som Eva mailade till oss också. Kan faktiskt erkänna att jag inte hade tänkt spara min bukett men eftersom det inte blev tillfälle att kasta den på bröllopet så hänger den faktiskt på torkning just nu.