fredag 29 oktober 2010

Ekologiska ljus?

En sak som jag ångrar lite att jag inte fann tid till i bröllopsyran var att rulla mina egna vaxljus. Jag och Katharina på ecobride.se pratade flera gånger om ekologiska ljus och jag förstod snabbt att detta var en svår fråga. Om inte ens Katharina visste, vem vet då?
Sen mindes jag när jag va yngre och jobbade på Varbergs fästning, då rullade vi våra egna vaxljus av bivax som de köpte från lokala tillverkare.
Så detta va länge planen, att fylla hela festlokalen med vackra och ljuvligt doftande vaxljus. Nu blev det dessvärre så att tiden sprang i från oss och jag oroade mig mest över min klänning som inte blev klar fören 3 dagar innan bröllopet.

Att tillverka våra egna fanns ju inte på kartan utan vi spanade långt om länge och beslutade oss till sist för färglada ljus som var tillverkade i halland. Så mitt tips till er där ute som precis som jag försöker få så många detaljer som möjligt ekologiska är vaxljus, det är så underbart vacker och ger en stämning som inga andra ljus kan.
Vaxkakor gå att få tag i diverse färghandlar och till det är det enda man behöver en vass kartong- kniv och ljusvekar.

Bildkälla



Det bästa med att rulla egna vaxljus (förrutom att det är skonsammare mot miljön) är att man kan göra dem i precis den storlek man vill. Och ju hårdare man rullar dem desto längre brinntid får dem. Och om ni väljer vanliga ljus så gör som vi, vänd på förpackningen och läs var den är producerad!

måndag 18 oktober 2010

BröllopsMonogrammen anfaller!

Kanske inte riktigt men här om dagen trillade det in en liten förfrågan om jag kunde göra ett monogram till ett bröllopsplanerande par. Eller ja, jag antar att de planerar bröllop. Jag frågade inte, de får göra precis vad de vill med deras monogram så länge de inte betalar massa tusenlappar för den! Som jag sagt innan, att ta betalt för något som tar mindre än en minut att göra är skandal!
Nu tog just detta monogrammet liiite längre tid än en minut eftersom jag satt och lekte lite med bokstäverna. I och F är ju i sig rätt vackra bokstäver men just Iet va svårt att få till med det rätta krullet. Slutresultatet blev i alla fall det här och jag hoppas verkligen att "I" och "F" får mycket nytta med sitt personliga monogram.

Vad tycker ni?

I alla fall, bara så ni vet så står jag fast vid mitt ord om att gratis slänga ihop sånna här fina monogram till den som vill ha! Jag gör den från grunden utifrån dina önskemål så alla monogram blir helt unika!
Så är det någon som är sugen på ett sådanthär monogram är det bara att skicka en kommentar eller mail med:

1, Initialer
2, Färg, gärna med en bild som färgreferens.
3, Din mail
4, Eventuell annan information om stil (sockersött, elegant, stilrent, o.s.v, monogramet ovanför går under kategorin Elegant)

tisdag 12 oktober 2010

Hej och välkommen till den 12:e oktober!

Vad hände egentligen? Sommaren bara försvann och nu är det snart jul. Ja, ni läste rätt JUL!
I morse hörde jag reklam för en jul-skiva på tv och snart börjar väl julskyltningen i affärerna också.

Just nu sitter det väl många blivande höstbrudar med pirr i magen. Jag och Daniel ville ju först gifta oss på hösten och vi hade massor av höstliga planer inför vårt bröllop. Det var rönnbär, kastanjer och kottar i överflöd! Men tyvärr visade det sig att lokalerna vi skulle boka skulle genomgå en stor renovering på hösten så det senaste datumet vi kunde boka var den 28 augusti. Sådär, nu vet nu hur det gick till när vi valde datum, den 25 september hade vi faktiskt tänkt oss från början.

Nu blev ju vårt bröllop helt perfekt ändå och vi lyckades ändå att trycka in lite höst när vi valde orange/rosa som tema-färg.

Hur som haver, om du planerar bröllop eller bara en liten höstfest och vill ge dina gäster en liten gåva så hittade jag en jättesöt och enkel liten ask som man enkelt kan skriva ut och vika ihop!


HÄR hittade jag denna!

Själv så älskar jag orange så hösten är ändå ganska välkommen. Jag älskar julen också, tycker bara inte om att det är så kallt ute, dessutom behöver jag en ny vinterjacka. Vilket känns så otroligt onödigt eftersom min är ganska ny ändå. Men ja, jag har ju gått ner 30 kg sen jag köpte den så den är lite för stor.

Nä, nu börjar jag svamla om en massa andra saker märker jag. Lite julpyssel får jag väl bjuda på lite längre fram men ännu skiner solen ute! Det gör den faktiskt. Skall nog sluta blogga och gå en promenad.

tisdag 5 oktober 2010



Livet går sin gilla gång. Med en extra ring på fingret och ett nytt efternamn lever jag ändå i princip samma liv som innan. Vem skulle kunna tro, att livet skulle fortsätta precis som vanligt efter bröllopet.
Och till råga på allt så är det höst, vilket innebär att det snart är vinter.

Men vi hänger inte läpp för det utan roar oss så gott det går. I helgen drog vi med ett gäng av våra vänner till Liseberg och härjade runt som små ungar. Någon tyckte att det skulle vara en bra idé att åka 5 vuxna personer i flumride vilket såklart resulterade i att vi sedan va ett gäng glada men MYCKET blöta personer som sedan härjade omkring. Men det var kul att leka av sig lite, spela arkadspel, skrika sig hes i berg och dal banan och äta mjukglass fast det var kallt ute.