torsdag 19 maj 2011

Våra söta näbbar!

Jag inser att jag har varit rätt dålig på att blogga om vårt bröllop. Dels för att jag inte ville avslöja för mycket för er som kollade på oss på tv men också för att jag var rätt mättad på bröllopet precis efter. Ni som planerat bröllop vet vad jag menar!

Men nu när Fyra Bröllop äntligen är över för vår del så sitter man och drömmer tillbaka. Två små filurer som man inte såg så mycket av på tv var våra söta näbbar. Min brorsdotter Emelie och Daniels norska "kusin" Mari. Den sistnämnda var en ängel, hon ställde upp i sista sekund när den tillfrågade näbben i sista sekunden inte kunde komma. Kvällen innan bröllopet fick vi reda på detta och jag var helt slutkörd efter alla förberedelser så jag orkade knappt bry mig. Men så kom Mari som en ängel och näbbkläderna satt som gjutna på henne! De var så söta!

Emelie skuttade runt bland klipporna när jag gjorde den sista intervjun med filmteamet precis innan vigseln. Hon var verkligen överallt hela dagen/kvällen. Dansade med säkert varenda gäst på festen och alla undrade vem den söta lilla blonda tjejen var. Svårt att tro att jag är släkt med en sån liten blond, söt sak.

Detta är min absoluta favoritbild i hela världen tror jag. Ungefär såhär ser hon alltid ut, skitglad och jämt på språng!

Visst är de fina? En riktig budgetvariant på dem även om det inte ens var meningen. Jag hittade kjolarna på Zara här i Göteborg till reapriset 50:- st. Jag köpte utan att ens rådfråga Daniel, skulle han inte gilla dem så hade det inte varit hela världen. Kofta, linne, skärp och leggins hittade vi på en panikartad resa till Ge-kås när vi åkte runt och letade efter ljus. Ekologiska ljus? Jättesvårt att hitta om man inte vill bli ruinerad! Vi kompromissade lite med oss själva och valde närproducerade ljus till slut.

Hade jag haft tid och talang hade jag sytt egna tärnklänningar i ekologiskt tyg. Att hitta något i sätt storlek och som matchar på second hand var totalt omöjligt. Det är lättare att hitta på tradera eftersom sånna kläder sällan bortskänkes till välgörenhet.
Vi var i alla fall nöjda. Alla delar går att använda för sig och matcha med sina egna kläder. Det var viktigt för oss, att kläderna som våra tärnor och näbbar skulle vara fina men även användbara. Samma sak med Daniels kostym likså. Min klänning var ju tvådelad så att man kan använda var del för sig, men den är nog ändå lite för "brudig" för att användas vid andra tillfällen.

Åh, vad jag svammlar.. Nog om detta. Kollat på veckans fyra bröllop? Ikväll är det final, vem hejar ni på?

Inga kommentarer: