söndag 2 oktober 2011

Dockhusprojektet!

Nu ska ni får se vad jag har sysslat med den senaste tiden. Om ni undrar varför jag inte har bloggat på ett tag alltså, den lilla fritid jag har haft har gått åt för att få detta projekt klart till helgen då en lycklig liten flicka fick det i dop-present.

Jag köpte huset begagnat med alla möbler och sånt. Lite synd är det att jag inte tog en förebild för omvandlingen blev stor!

Det var svårt att få bra bilder på hur hela känslan är så jag har tagit lite bilder både med och utan blixt på huset.

I stället för den gamla belysningen som satt i så borrade vi hål i baksidan och använde en julgransslinga som gav ett mysigt rosa ljus. På taket och listorna satte jag en massa blommor och fjärilar. Taket klädde jag in med en mörkrosa strukturtapet och sidorna på huset klädde jag med en vit strukturtapet.

På denna bilden ser man lite bättre hur lamporna lyser upp hela huset. Min tanke var att den kan fungera som en nattlampa nu när Alicia inte är tillräckligt gammal för att leka med det.

I stället för de gööörtråkiga tavlorna som var med huset så skrev jag ut några miniaffischer. Alla afficher, tapeter och golv har jag hittat efter flitigt sökande på internet. Finns många sidor där man kan kan välja mellan massor av gratis mönster för tapet och golv till dockhus.

En liten matsalsdel med små tavlor jag hittade i en secondhand-butik. Stolarna har jag målat om!


Badrummet med inredning sm jag har tapetserat om. "kaklet" skrev jag ut på fotopapper så blev det glansigt och fint. En liten badrumsmatta och tvättkorg virkade jag lite snabbt för att det inte skulle se så tomt ut.

Sovrummet gjorde jag i lite "shabby chick" stil med vitmålade möbler, spetsgardiner och gulddetaljer. En liten mormorsruta som matta och ett vitt överkast som jag virkat. Stolen är min favorit i detta rum. En tråkig brun stol från början som jag målade i guld och klädde om med prickigt tyg!


Och mitt favoritrum - 50 tals köket! Även här med lite retro affischer som jag skrivit ut på fotopapper. Även golvet är fotopapper, väggarna är målade i rosa och så är det en turkos fondtapet som inte riktigt syns bakom köksinredningen. Köksbänken är omklädd med prickigt tyg och i fönstret hänger svarta spetsgardiner. Burkarna på bänken hittade jag också i en second hand butik, det står mjöl, socker o.s.v på dem. Hur söta som helst!

Måste erkänna att jag passade på att inreda mitt drömkök när jag ändå hade chansen! Nästa år ska vi renovera vårt riktiga kök och chansen är rätt stor att det blir schackrutiga golv där med!

Avslutar med en liten bild på mig själv, med mina nya glasögon och allt!

3 kommentarer:

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Vilket jobb du lagt ner! :-) Det kommer säkert bli mycket lekt med och älskat när hon blir större. :-)

Kul att du vill vara med på pysselstafetten igen. Jag har skrivit upp dig, men blev osäker om jag lämnat ngn kommentar här. :-) Böjar bli några att hålla koll på nu. :-D

Wildärtan sa...

Smart och snyggt!

Bröllopsmonstret sa...

Tack så mycket :)