måndag 28 februari 2011

6 månader av kärlek!

Idag firar jag och min make 6 månader som man och hustru. Det är helt otroligt vad tiden går fort när man har roligt.
Jag vet inte riktigt om vi ska fira idag. Eller hur för den delen, hur firar man att man varit gift i 6 månader när vi varit tillsammans i över 5 år. Jag tror vi har firat vår årsdag kanske 1 gång, vad jag minns. När vi firade ett år var vi på bio och kollade på "Click" med Adam Sandler. Oj, det va längesen.
Daniel är ju inte direkt den romantiska typen. Jag är van, när jag och mitt ex hade varit tillsammans i 1 år "firade" han med att gå ut och äta pizza med en polare i stället för att umgås med mig.

I vilket fall så gör Daniel mig lycklig och jag är fantastisk glad att jag är hans fru!



Hittade tillbaka till Webiconme där man enkelt kan ladda upp en bild på sig själv och göra en liten "webb-ikon". Hur kul som helst för den som kanske inte har så mycket photoshop-erfarenhet.

Annars fungerar ju den här fåniga bilden också:


Hittade förresten DEN HÄR TÄVLINGEN på en blogg jag ramlade in på. Visst borde jag anmäla den här bilden? Jag gör nog den fulaste grimasen någonsin faktiskt.
Det hade i alla fall varit väldigt roligt om jag råkade vinna, jag är sjukt imponerad av alla talangfulla människor som har alla talanger jag önskar att jag hade!

fredag 25 februari 2011

Ex-kex och tv-spel

Hemma hos oss är det för tillfället en liten ovanlig syn, mitt ex sitter nämligen och spelar tv-spel med min make. De sitter och skrattar och skrålar tillsammans. Skumt, de har aldrig riktig kommit överens innan men nu så polar de ordentligt.
Ja, man kan vara vän med sitt ex. för mig skulle det vara helt förödande att förlora någon som jag en gång älskat.
När jag och Daniel precis hade träffats så berättade jag att ifall han inte kunde acceptera att jag är vän och umgås med mitt ex, så skulle vi inte kunna vara tillsammans. Det är kanske därför som vi alla tre numera kan umgås som vänner. Nu bor ju mitt ex i Stockholm så det är ändå inte så ofta man ser honom.

Hmmm, undrar om min make försöker sno mina vänner?

I morgon ska vi alla fall gå på SciFi mässan och sedan ska vi se 127 timmar på bio. Vi skulle egentligen sett True Grip men vi det fanns inga bra sittplatser. Och ska man betala så mycket för att se en film så ska man fanimej ha bra sittplatser.

Så kvällen har vi spenderat hemma hos oss. Jag har dukat fram med lite mögelost och egengjorda frökex. Experimenterade lite i köket i går och för en gång skull blev det ett lyckat resultat!

En bra dag helt enkelt!

söndag 20 februari 2011

Banderollorama!

Alltså, jag tröttnar aldrig på vimplar. Hoppas inte ni gör det heller för detta kommer garanterat inte bli den sista i min blogg.
Denna är gjord helt utan nål och tråd. Tyget är ett slags fleecetyg som inte fransar sig så det var bara allt klippa och vara glad.
Lisa tyckte också om den så den kom upp på en gång. Känns iofs som ett rätt opraktiskt ställe att ha den hängande på men det kommer hon nog också på snart.


Jag limmade vimplarna på det här fina "bollbandet". Vilket för det enklare ifall det skulle råka ploppa ut en liten pojke så kan man lösa försiktigt på limmet och byta ut det mot ett "boy-tyg".



Här är den lilla elefanten jag köpte till lill-flickan också. Hon ligger ju fortfarande i Lisas mage men när hon kommer ut så har hon denna söting som väntar på henne. Det är ju till och med mina favorit färger, jag borde kanske köpa en till mig själv också.

lördag 19 februari 2011

En bussresa och massor av choklad!

Nu sitter jag på bussen på väg hem från Örebro. Jag har hälsat på min vän Lisa. Hon skulle ju ha babyshower men i sista sekund var det många som inte kunde komma. Tråkigt som fan men jag åkte dit ändå. Jag hade ändå inte tänkt att pola med hennes vänner utan det var ju egentligen bara henne jag ville träffa.
Jag hade köpt två jättefina presenter till henne men ville ändå göra något roligt till henne också. Jag hade massor med choklad kvar sen Daniels kalas förra helgen så jag bestämde mig för att göra chokladrutor med maschmallows och nötter.

Jag smälte 200 g mörk choklad och blandade det med nötter och maschmallowsen. Jag köpte en saltad nötblandning, lite dyrare med det blir så gott med massor av olika nötter.


Sen hällde jag ut det på en plåt och innan det stelnade så hällde jag över smält vit choklad så det blev ett fint mönster. Efter att det hade stelnat skar jag dem i lagom stora bitar. Så här fint blev det:


Eftersom jag inte äter socker nu för tiden (lchf sen i måndags, heja mig!) så fick helt enkelt Daniel smaka av den innan jag fortsatte med inslagningen. Jag vet, avancerat värre men kan man pyssla till det så är det klart att jag gör det!


Jag slog in chokladbitarna i folie och drog sedan fram massa färgglada papper. Jag sparar ju på alla småbitar så detta var ju ett perfekt projekt att bli av med dem. Jag använde en mönstersax så att kanterna blev vågiga. Och som pricket över i knöt jag ett band med en liten rosett runt varje chokladbit. Klart!


Jag försökte göra en chokladask av en gammal skolåda jag hittade hemma men efter flera försök, några pålimmade papperslager, tyg och skit så gick inte locket längre på. Smart värre.
Så jag slog helt enkelt in dem i cellofan och det blev jättefint med alla färger.
En perfekt present på saker jag hade hemma, det enda jag köpte till var nötterna.

Och visst skulle det vara fint som favor på ett bröllop? Man kan ju använda ett papper som går i ens färgtema, enkelt och billigt och så himla personligt!

Ja, så det har varit en mycket mysig helg för mig i alla fall. Lisa och jag festade ganska hårt tillsammans i yngre dagar, nu är hon gravid och jag har ett nyktert år så det blev film och god mat.
Har redan bestämt att jag ska åka dit i Maj igen, då ska jag stanna hela helgen och gosa med bebis och fira Lisas 30 års dag. Ser fram emot det massor!

Nu satte det sig en man på sätet på andra sidan gången. Han stinker rök, äckligt. Ska se om ja på ett fint sätt kan vira min scarf runt ansiktet. Problemet är att det är jättevarmt på bussen.
Fy för människor som röker precis innan de går på bussen/spårvagnen/tåget, fattar de inte att de fortfarande stinker rök?

onsdag 16 februari 2011

vimplar, vimplar VIMPLAR!

Jag älskar bloggar, det har jag sagt förut. Jag älskar vimplar också, det tror jag att de flesta har fattat redan.
I alla fall, jag satt och klickade runt lite på massa bloggar och hittade denna bilden på Such Pretty Things som i sin tur hade hittat den på bloggen Simply This, That and the Other



Det är så gulligt att jag tror jag dööör! En liten vimpel-tårttoppare. Jag önskar att jag kunde resa tillbaka i tiden och sätta en sån på vår bröllopstårta!

Jag kan förövrigt sitta i flera timmar och klicka mig fram bland olika bloggar. Den ena bloggen länkar den andra och så läser jag den bloggen tills jag tröttnar. Det är ingen ovanlig syn att hitta mig med 18 olika bloggar i webbläsaren.

Sen sitter jag och önskar att min blogg var lika fin. Såg förresten att jag fuckat upp knapparna här bredvid. Heja mig liksom! Jag fixar det när jag orkar..

tisdag 15 februari 2011

I <3 Pyssel

Jag lovade ju att bjuda på lite pyssel. Jag ber om ursäkt för de lite halvkassa bilderna men det är allt min halvkassa kamera klarar av.
Kära Tomten, i år önskar jag mig en systemkamera så att jag kan fylla min blogg med massa härliga bilder.
Här är i alla fall vimpeln jag gjorde till Daniels kalas i helgen. Den hänger fortfarande på väggen. Jag gjorde två vimplar till vårt bröllop med. En som det stod "sötsaker" på som vi hade vid efterrättsbuffén och en som det stod "nygifta" på som hängde på vårt bord.

Sen plockade jag fram lite ståltråd och det lilla glasröret som blev kvar när jag använt vaniljstången. Daniel är dock inte den romantiska typen så det är sällan vi har färska blommor hemma. Men som tur var hade vi fått tulpaner i helgen så jag hade en fin blomma att prova med.


Jag satt och lekte lite med olika broscher och pärlor men till slit nöjde jag mig med en enkel rosett. Tänk att det kan bli så fint med så enkla medel.

Nu ska jag sova, har pysslar slut mig själv.
Pysseltankar och så.

I helgen skall jag åka till min vän Lisa i Örebro. Hon väntar sitt första barn och ska således ha en babyshower. Detta fenomen är inte så vanligt i Sverige men jag hoppas på att det ska komma hit också, jag älskar varje chans man får att fira och att få barn är väl verkligen ett helt underbart tillfälle att fira. Varför vänta tills dopet, om man nu ens har ett dop. Då kanske man inte ens har tid och ork att fixa en fin fest.

I alla fall, det rycker lite i mina pysselfingrar så jag ska nog pyssla ihop något fint till Lisa.

Kom ni förresten ihåg när jag bloggade om provrörsvaserna? Upptäckte att jag hade sparat ett litet rör från när jag köpte en vaniljstång. Det borde väl fungera va? Det får plats med en liten blomma men det kan ju vara fint. Jag ska i alla fall prova.
Uppdaterar om det senare!

Då blir det lite pysselbilder, om jag orkar. Är jättetrött idag.

söndag 13 februari 2011

Födelsedagen

Nu är söndagen snart över. Idag fyllde min kära make 28 år och dagen har vi spenderat med familj och vänner. Jag har bakat i flera dagar känt det som, vi dukade upp med tårtbuffé.

Dagen lista, Saras fantastiska dessertbuffé:

  1. Vitchoklad ostkaka.
  2. Morotskaka - Vegansk
  3. Cocostårta med hallon och chokladfyllning - vegansk
  4. Vaniljkakor - veganska
  5. Negerbollar - Veganska
  6. Daimchokladmousse
  7. Citronmaränger
  8. Massa godis
Jösses ja, vi serverade nästan mer kakor och tårtor än på vårt bröllop.

Det har i alla fall varit en mycket trevlig dag. Kul att träffa svärföräldrarna eftersom man så sällan ser de annars.

Nä, jag är trött och full av tårta. Ska nog krypa ner under täcket.

fredag 11 februari 2011

Den nya headern och vegankakan!

Det verkar som om jag är klar med min nya header, är rätt nöjd faktiskt. Jag lyckades även baka ihop en vegansk sockerkaka, inte illa för en helt vanlig fredagskväll.

Det är meningen att detta skall bli en kokos och chokladtårta med creamcheese överdrag. Att den är vegansk är för att vi har en del vänner som är det och det är roligt om alla kan äta samma sak tycker jag. Dessutom är det alltid roligt med en utmaning i köket.

Om den blir lyckad lovar jag att dela med mig av receptet, nu ska jag sova.
Framtiden

Snart har jag och Daniel varit gifta i 6 månader, tiden bara flyger fram verkligen. Känns som om det var igår vi stod där på klipporna i Varberg och kysstes i vinden.


Förutom att sitta och drömma om sommaren så försöker jag klura lite på min nya header till bloggen. Och hur ser framtiden ut för min blogg egentligen? Förmodligen kommer jag fortsätta att blogga en del om olika bröllopsidéer för av någon anledning kan jag inte få nog.
Men en sak som jag lovar är att blogga mer om olika pysselgrejer, jag är oerhört pysslig av mig men är allt för dålig på att dela med mig tycker jag.

Förresten, är det någon som vet hur man får sidorubrikerna under headern? Vet att jag har sett det någonstans men har suttit och klickat mig runt i en halv evighet utan att hittat..

torsdag 10 februari 2011

Under Ombyggnad

Som ni ser händer det lite roligt på min sida. Eller ja, roligt och roligt, jag använde en bloggmall från en sida innan och nu hade de tagit bort den. Sugigt värre eftersom jag var så nöjd med min design.

Så om ni undrar över varför det ser lite rörigt ut det närmaste så vet ni varför.

Innan jag fortsätter att knåpa på min nya design (borde kanske ha en tävling med något roligt pris när den nya designen är klar?) så tänkte jag fråga er om ni har några roliga bloggar på lur? Din egen eller någon annans, något kul att läsa.
Tänkte att när jag ändå uppdaterar bloggen så ska jag uppdatera länklistan!

Kram och hej leverpastej!

tisdag 8 februari 2011

Tapetsera mera!

Tisdagen är kommen, ute skiner solen av någon jävla anledning. Den kanske inte märkte att det var storm i natt? Katterna märkte det i alla fall, de var väldigt oroliga och väckte oss flera gånger. Så någon skön skönhetssömn blev det inte för min del i natt. Jag fick minsann jobba extra hårt med att sätta fast skönheten i ansikte i morse. Men lite smink och en locktång gjorde susen och ännu en gång var jag redo att möta dagen.

Igår hade jag värsta träningsvärken efter målningen också men det var det värt. Nu har sängen kommit på plats, nattygsbordet och byrålådan är målade och gardinerna är på plats igen. I natt sa Daniel att det kändes som om vi sov på ett hotellrum, jag tror det var ett bra betyg.

Jag bjuder på en liten bild där min kära make och far sliter med tapeterna. Hela rummet fick ett lyft och känns så mycket luftigare och fräschare med lite färg på väggen. Visst är Daniels målarbyxor snygga? Långkalsonger och tshirt, vilket iofs är en rätt vanlig klädsel för min kära make. När han inte går omkring i kalsonger och tshirt. En gång när jag kom hem från jobbet sitter min kära make (dåvarande pojkvän) framför sin dator iklädd Ytterjacka, halsduk, mössa och kalsonger. Han hade alltså kommit hem och tagit av sig skorna och byxorna och inget annat.

I alla fall, när jag kommer hem ska jag fixa en tavla till sovrummet, lovar att ta lite bilder sen när allt är på plats. Synd att jag inte tog några förebilder, har iofs den här bilder från i sommar när mina vänner hade gjort i ordning lite med rosblad och sånt i sängen.

Växten som står i fönstret hade katterna förresten tuggat på och Daniel fick för sig att han skulle rädda den. Han knipsade av alla stammar och sa stolt "Nu kommer det växa ut nya friska kvistar". Ja, vi får väl se hur det går, stackars blomma. Jag räddade de stammar som gick att rädda och satte i en vas, de borde klara sig ett litet tag till i alla fall.
Nu har vi i alla fall en kruka full av stubbar i sovrummet, Daniel är helt säker på att det ska växa upp en ny växt.

Pappa tyckte att detta var så roligt att han skattade i säkert en kvart.

söndag 6 februari 2011

Färglösheten i Kortedala

Igår kom min kära pappa och mamma på besök. Med sig hade de två stycken bokhyllor och en byrålåda. Skulle vilja påstå att det inte går in mer möbler i den här lägenheten nu faktiskt. Men vi lyckades faktiskt göra oss av med en oerhört ful garderob som var här sen den förra ägaren. Eller ja, ful och ful, det passade bara inte in. Det var mest bara i vägen så nu fick den ett nytt hem hos min syster där den passar mycket bättre.

Hemma hos oss är det i alla fall nu målarstuga. Väggarna i sovrummet målas i en vaniljfärg i stället för den oerhört fula bruna färgen som var innan. Av någon anledning hade de förra ägarna målat brun fondvägg på helt fel väggar. Nu kommer vi att sätta upp en färgglad fondvägg som passar oss mycket bättre. Med mina favoritfärger, Rosa, orange och röd.
Jag lyckas i alla fall få lika mycket färg på mig som på väggen av någon anledning. Och även om vi köpte mer färg än vi trodde att vi behövde så har den lyckats ta slut. Så ny sitter vi här och väntar på att en vän med bil (åh va det är bra med vänner som har bil) ska komma förbi och rädda oss från vår färglöshet.

Så, nu vet ni vad vi har gjort i helgen. Vi gjorde en ugnspannkaka också, värsta grejen.

fredag 4 februari 2011

Fredags tröttheten.

Nu är det fredag! Woho och jippi och allt sånt där! Fast idag är jag sjukligt trött av någon anledning. Kunde knappt dra mig ur sängen i morse trotts att min kära make hade gjort frukost och allt. Lyckades med nöd och näppe dra mig till jobbet där jag mer eller mindre sov igenom hela dagen. Fast nu ljuger jag, jag var totalt övertrött och flippade hela dagen. Folk brukar klaga på att jag har dålig humor vanligtvis, när jag är övertrött blir den ännu värre.
Och när jag är full och övertrött samtidigt är det bara min syster och Linda som förstår mig. Nu är ju inte det ett problem det här året eftersom jag har ett nyktert år!

Fan va duktig jag är egentligen, 35 dagar nykter! Förmodligen inget rekord eller något, jag ska nog kanske inte fira fören det har gått ett halvår eller så. 35 dagar alltså? Känns redan som en halv evighet.

I alla fall, jag tänkte faktiskt slå ännu ett slag för det här med miljövänliga bröllop. Nästan alla har en massa skit liggande hemma som man inte tänker på och skulle man bara såka ha massa charmigt rostig ståltråd och några provrör eller liknande så kan man ju göra så här underbart fina och originella vaser till dukningen!



Nu råkar det faktiskt vara så att jag har lite ståltråd hemma men inga glasrör, tror inte det blir lika tjusigt med en plåtburk men jag är faktiskt lite sugen på att prova.

Bilden har jag lånat från lunaandchloeweddings.com som för övrigt är en helt underbar blogg. Jag älskar bloggar, speciellt pyssliga bloggar. Jag får så sjukt mycket inspiration av alla pyssliga människor!

Nu måste jag se till att piggna till lite. Det är ju fredag!