onsdag 30 november 2011

En liten ängelbrosch

Jul är verkligen den stora pyssel-högtiden här. Jag ville inte börja för tidigt för att jag tänkte att jag inte skulle hinna tröttna på julpysslet men nu känns det som om jag inte har tid för alla idéer jag har!

Här om dagen gjorde jag i alla fall en liten julig brosch med en ängel. Det är bara garn, ett bokmärke och lite glitter och vips så är det så här gulligt:
Ikväll ska jag nog dock inte pyssla. Det är "den" tiden i månaden och jag ha sån värk.Så för min den blir en vetekudde på magen, en kopp te och en filt.

tisdag 29 november 2011

Kakfat på beställning!

Jag har bloggat lite innan om mina kakfat och i helgen fick jag min första beställning! Personen i fråga ville ha ett fat med inslag av svart och blommor och så här blev slutresultatet:

Tjejen som beställde ska ge det i julklapp till sin svärmor. En perfekt present, bara att fylla med massa hembakat godis och sätta cellofan med en stor rosett runt!

Och priset? 350:- för detta eftersom jag hade alla delarna hemma redan. Självklart gör jag specialbeställningar också men då blir priset lite högre.
Men man kan ju alltid höra av sig för att se vad för fint jag har hemma!

måndag 28 november 2011

En julheader!

Jag pimpade min header lite. Julen är ju på väg och man måste ju ta chansen att jula till det lite för snart är det över lika fort som det kom. Och så är det ett helt åt kvar tills nästa jul.

Efter jul tänkte jag byta namn på min blogg. Jag kommer spara allt som jag skrivit om bröllop och möjligen kommer det upp en del bröllopsinlägg i framtiden också men jag känner att jag bloggar såpass lite om bröllop numera att jag inte skulle betraktas som något bröllopsmonster. Snarare ett pysselmonster kanske.

Det kanske ska bli mitt nya bloggnamn? Lilla pysselmonstret.. Vad tror ni?

Bjuder på en bild från halloween som min syster gjort på mig. Den är numera mig profilbild på facebook också. Jag måste sluta klä ut mig till Clown när det är maskerad, har varit det dem 5 senaste gångerna tror jag. Men det är ju sååå rooligt!

Nä, nu ska jag äta en lussekatt (veganska som jag bakade igår) och pyssla lite. Bjuder på lite julpyssel senare!

söndag 27 november 2011

Pysselstafetten!

Idag är det första advent, den 27 november och således min tur i pysselstafettens julspecial!

Jag är sent ute som vanligt, jag har mycket att skylla på men jag går direkt på det roliga i stället!

Jag hade tänkt att bjuda på en ram som är gjord med decoupage-tekniken som jag är så förtjust i.
Det som behövs är:
En träram
Decoupage- lim
Pensel
Juliga bokmärken
En trasig gammal bok
Akrylfärger i vitt och guld

Börja med att riv blad ur den gamla boken i många små delar. Decoupaglimmet limmar man både under och över som ett lack, när det har torkat blir det en fin och hållbar yta.

Limma på pappersbitarna huller om buller för att täcka hela ramen och lägg sedan ett lager med lim ovanpå hela ramen.

Nu börjar det roliga. På med valfria bokmärken eller andra juliga pappersbitar man har hemma. Men behöver inte vänta tills limmet har torkat utan på direkt med bokmärket och lägg lite lim över.

Nu är det dags att plocka fram färgen, vitt och guld. Jag bytte ut penseln mot en svamp i stället.

Decoupagelimmet torkar ganska så snabbt så man behöver inte vänta allt för länge på att få måla!

Man börjar med den vita. Dutta och gugga in den vita färgen på ramen, den ska inte vara täckande utan låt pappret under lysa igenom.


När den vita färgen har torkat gör man samma sak med den guldiga. Dutta och kladda bäst du vill, blir det för mycket så torka lite.


Nu är den i princip klar. Bara att rama in vad du vill. Jag ramade in en liten pepparkaksgubbe.


Här är en annan variant på om man inte vill sätta bokmärken, då går det lika bra att måla.

Detta är en perfekt liten gå-bort present nu runt jul. En liten rolig grej som inte förstör någons inredning liksom. De tar bara fram den en gång om året så de hinner inte tröttna på den heller.

I morgon får ni titta in hos Tedags hos Tant Ninette som bjuder på nästa julpyssel!

onsdag 23 november 2011

En styck julig hårkam

Jag gjorde mig en julig kam till håret. Tjusigt va? I helgen är det först advent så då tänkte jag använda denna, det är dags för lite julstämning nu!

Men julstämningen känns ändå rätt långt borta. Idag var det 8 + grader ute när jag gick till jobbet tidigt i morse, i slutet av november. Känns helt overkligt faktiskt.
Men i helgen, som sagt, första advent. Då blir det massa julpyssel. Och på lördag så ska vi på julmarknad och julbord med mamma och Kelm!
Så jag tror att min julstämning kan infinna sig tills nästa vecka i alla fall!

måndag 21 november 2011

Pysselstafett-inspiration

Jag har blivit massa inspirerad av pysselstafetten och gjort den här tavlan ut efter VågaSkapas tutorial. Jag hade en liten minicanvas hemma som blev perfekt för detta projektet. Mina stämplar var lite halvdåliga så jag fick fylla i mönstret med akryl, men det gjorde inte så mycket. Blev faktiskt rätt nöjd med resultatet om jag får säga det själv. Och det får jag ju, det är ju min blogg.


Som vanligt sitter jag i mörkret och pysslar så bilden blev lite dunkel. Men ni ser ju.

söndag 6 november 2011

Julklappstips - Kakfat av vinylskivor!

Nu skulle man ju kunna tro att min dator fungerar igen. Men så är det inte. Nu är det iofs sladden som är sönder till datorn och inte själva datorn. Som tur är så har min kära make en dator också. Problemet är dock att han är något av en hemmafixare eller något sånt, vet inte vad jag ska kalla det men hans dator är i stort sett helt omöjligt att använda. Men med lite hjälp så lyckas jag i alla fall få in lite bilder och logga in på min lilla blogg!


Nu är det i alla fall tider för julpyssel av olika slag. Jag har redan börjat med lite julklappar. Det här kakfatet gjort av vinylskivor ska svärfar få. Det är en perfekt present till den musikintresserade. Vi ska baka massor med julgodis och fylla kakfatet med.

Att göra egna såna här skålar är busenkelt. Bara att sätta in i ugnen och låta "smälta" över en skål eller glas beroende på hur djup man vill ha dem. Den översta har fått smälta över ett högt glas, den mittersta över en skål och den understa över ett fat, så att alla får olika storlekar så att säga. När man tar ut dem ur ugnen har man en kort stund på sig att forma till den om man vill sen stelnar den snabbt och blir en fin skål!
Jag har spraylackat denna också så att den blir lätt att torka av utan att etiketten på skivan följer med!

fredag 4 november 2011

Jul pysselstafetten!

Om ni undrar varför jag är världens sämsta bloggare just nu så är det för att min laptop har gått sönder. Eller ja, sladden. Så jag har ingen dator helt enkelt, tråkigt men ni får stå ut.

Tänkte i alla fall ta och uppdatera lite angående pysselstafetten som redan har dragit i gång! Det har redan kommit upp flera jättefina tutorials på massa saker som jag måste prova nu inför jul!

I slutet av November så kommer jag bjuda på en pimpad julram där jag använder lite olika tekniker.