onsdag 28 mars 2012

Ny inneboende

Idag flyttade en sån här fin dam in till oss. Det kliar i mina pysselfingrar nu, klart hon inte kan e så här tråkig ut om hon ska bo med oss? Eller hur?

måndag 26 mars 2012

Välkommen in!

Den 25 maj kommer vi att öppna vår nya hemsida men vi tjuvstartar med bloggen redan nu!

Här kommer ni kunna följa oss i vårt arbete från blogg, till webbshop till en alldeles egen butik i Göteborg.
Vi kommer inrikta oss på upcycling, det vill säga att vi tar hand om gamla saker som ingen vill ha och gör om dem till nya saker som ALLA vill ha! Allt från smycken till möbler!

I vår webbshop kommer man kunna köpa en blandning av saker vi har gjort själv, saker som andra konstnärer har gjort och en del roliga nyinköpta saker också.
Självklart kommer man kunna göra en hel del loppisfynd med!

Det kommer med andra ord att bli helt underbart!

Men nog om det och mer om mig! Sara heter jag och idén för Sött, Nött & Lagat fick jag för några år sedan, iden har legat och grott ett tag och nu känner jag att det är precis rätt tid att ta tag i det här!
Jag är 28 år, gift med Daniel och bor i Göteborg med våra 3 katter sen 5 år tillbaka. Jag var under 2009-2010 en väldigt aktiv bröllopsbloggare och den bloggen har under tidens gång fått en mer inriktning mot pyssel och andra saker som jag gillar. Mycket av det kommer ni att få se även här.
Företaget kommer jag driva tillsammans med min man, min familj och mina vänner. De har varit de stora stöttepelarna under de senaste veckorna och sett till att jag inte tappat suget när saker och ting går emot. Självklart kommer de också blogga här om massa roliga projekt, så de kommer att presentera sig under tidens gång!

Det var allt från mig denna gången, vi ses snart igen!

söndag 25 mars 2012

Våfflor!

Idag är det våffeldagen, vilken grej va? En hel dag som bara är till för att ätas våffla på!

Men nog har vi gjort andra saker än att bara ätit våfflor. Jag tog mig i kragen och städade hela balkongen. På vinterhalvåret har balkongen mest varit till för att förvara saker och skit på. Hittade till och med en påse med julpynt som jag letade efter i julas. Vet inte riktigt varför den har fått för sig att bo på balkongen.
Vi har en inglasad balkong så allt som är kvar på städningen är att putsa fönsterna vilket inte direkt är så lätt. Har gjort det en gång sen vi flyttade hit och det var mer eller mindre en nära döden upplevelse. Som tur är har vi en skog mellan balkongen och vägen där bilarna kör så glaset blir inte så smutsigt.

torsdag 22 mars 2012

Vårpärlor!

Idag har varit en helt underbar dag. Jag och min vän Malin packade picknick-korgen och tog en mysig lunch i parken. Det är fortfarande lite för kallt för att sitta utan jacka men när solen gassade på som mest så kändes det nästan som sommar.

När jag kom hem som sprätte det lite i mina pysselfingrar och jag pysslade ihop ett vårigt armband. Eller ja, flera stycken. Den är våren kommer det gälla pastellfärger för mig! Behövde ett färgglatt halsband också så det var bara att pärla på. Att pärla är så himla tråkigt så det hjälpte att man kunde sitta och mysa på balkongen och låtsas att det var sommar!

För att fotografera smyckena gav jag mig på min lilla hemmagjorda fotostudio. Använde ett scrapbooking-papper som grund och det blev mycket bättre ä sist. Men behöver nog en bättre lampa också, som jag fick tips om nedan.

Det är lite jobbigt dock att man bara kan fota väldigt små saker i en sån där liten fotostudio. Det bästa vore ju att köpa en större lägenhet och rigga upp en fotostudio i ett eget rum! Ska bara försöka få maken min att inse att vi inte kan leva utan en alldeles egen fotostudio..

onsdag 21 mars 2012

Enkel "upcycling" utan nål och tråd!

Igår skrev jag lite om modet med dip dye. Jag är egentligen inte en mode-tjej, snarare anti-mode-tjej. Men igår var jag ute och shoppade med en vän och hittade något som jag tyckte var lite roligt att det blivit på modet igen, nämligen fransar. Det är på väskor, skor och även toppar. Meeeeen, aldrig att jag betalar 199:- för en sönderklippt tröja när jag har en fullt fungerande sax hemma.Så vi gick med raska steg till myrorna och köpte några roliga t-shirts där i stället. Sen är det bara att klippa utmed de streckade kanterna. T-shirt tyg behöver man inte sy kanterna på för de repar inte upp sig, så det är bara att klippa och vara glad!

Jag klippte min lite kortare framtill vilket jag tycker är finare. Sen klippte jag två remsor tyg från den överblivna ärmen och knöt ihop axelbanden, lät ändarna hänga ner lite.

Jag hittade en Batman tröja som jag gillade, lite lagom sliten. Kände när den var klar att den var lite stor. Det är ju snyggt med oversize men gillade det inte riktigt, så jag flätade några flätor av några fransar så drogs den in lite.

Snyggt, enkelt och bra för miljön. Man behöver inte ens köpa tshirts på second hand, man kan sno från maken, brorsan, pappa eller till och med göra om en gammal topp som man tröttnat på.

Om man har kroppen gör det så är denna toppen snygg tillsammans med ett par jeans. Har man inte kroppen för det, som jag, så är det ett roligt plagg att piffa till sina klänningar med t.e.x.

tisdag 20 mars 2012

Dip Dye do.....

Tjolahopp där ute! Varför bloggas det inget? Har jag tappat lusten? Nej! Har jag tappar fingrarna? Nej, uppenbarligen inte det heller eftersom jag skriver det här.
Men det är mycket annat som händer. Jag har aldrig bloggat om mitt jobb men det händer en del väldigt underliga saker på mitt jobb nu för tiden. Ena dagen ska vi gå i konkurs, andra dagen ska vi inte det och tredje dagen får vi sparken allihopa men sen är det ingen som säger när vi ska gå. Det ena med det andra och det fjärde med det femte. Blev erbjuden jobb i Stockholm med det känns ju verkligen inte aktuellt att flytta dit för ett jobb som kanske inte finns om en månad.
Ja, det är rent ut sagt en lekstuga men jag bryr mig inte, jag har en plan B som redan är satt i rullning!
Mer om det en annan gång!

Idag har jag roat mig med det här:

Dip dye, det är tydligen väldigt populärt har jag hört och det är klart man måste vara lite modern. Man vill ju inte blir en gammal tant och inte hänga med i modet!
Jag är supernöjd med resultatet även om jag var lite nervös innan. För över 3 år sedan var mitt hår så slitet av blekning att jag var tvungen att raka av allt. Under de här tre åren har jag bara toppklipp håret så färgen är helt naturlig. Eller ja, var helt naturlig.
Nu är det gult i topparna, känns somrigt. Skönt att slippa tänka på någon utväxt också!

fredag 16 mars 2012

Vårkänslor

Idag gav jag mig på att försöka göra en egen liten fotostudio för att på ett bra sätt kunna fotografera min smycken. Det gick sådär, jag tror jag kanske måste uppdatera min kamera i stället för bilderna blir ändå inte så bra som jag vill att de ska bli.
Någon som har några tips på en bra och billig kamera?

Detta lilla ärt-halsbandet gjorde jag förra året, meningen var att det skulle bli en julklapp men i sista sekund gjorde jag ett litet mer juligt halsband i stället.

Efter att ha jobbat en del med bilden i photoshop lyckades jag få den ungefär som jag vill ha den men det var lite för mycket jobb för att jag ska orka göra det med alla bilder.
Måste man vara utbildad fotograf för att få bra produktbilder?
Armbandet är gjort på återvunnet material. Fjärilen är en brosch som jag hittat på secondhand och tyget kom ur min magiska tyglåda! Självklart kan man ta bort broschen och använda den som den är också om man vill.

Jag får se om jag gör ett nytt försök på en liten fotostudio i morgon kanske. Har bestämt mig för att ha en helg och bara pyssla här hemma. Städa, sy och måla. Vara lite nyttig och göra sånt som jag blir glad av!

söndag 11 mars 2012

En mumsig tavla

Ni kanske ser att jag håller på och leker lite med bloggens utseende. Det gick sådär. Men så helt plötsligt var klockan jättesent och jag orkade inte fortsätta. Får se om jag får till designen bättre ikväll.

Var det någon mer som kollade på melodifestivalen igår? Har inte så mycket mer att säga om det, ingen skräll direkt. Men Daniel förstörde det roliga när jag satt och taggade på att Ranelid skulle få minst 50% av telefonrösterna och vinna hela skiten. "Men det händer ju inte, man vet ju vem som vinner och vem som kommer tvåa nu".. Blablabla.. Han göra sånna irriterande saker när vi kolla på film med. Mitt i filmen så utbrister han "Åh, men den här har ju jag sett ju, det är HAN som är mördaren". Även om det är uppenbart vem mördaren är så vill man ju inte missa spänningen innan de kommer på honom!
Gör era män/kvinnor också så?

I alla fall, när jag inte var uttråkad av melodifestivalen (fanns ingen värd att heja på) så målade jag en färgglad liten tavla:

Idag är det söndag, för den som missat det. Igår gick ag och pappa på en promenad i Haga, åt på vegetarisk restaurang och gick på loppis. Sen låg han hela kvällen i soffan och klagade på hur ont i fötterna han hade. Stackars lilla gamling.
Nu har han fått vila en hel natt så det är dags för nya äventyr!

fredag 9 mars 2012

Ugglor!

Jag ääälsskar ugglor. Sen blev ugglor någon trend, vilket inte gör mig något alls för nu finns det ugglor överallt. Och eftersom min man tycker det är onödigt att jag ska köpa varje uggla jag ser så är det bra att jag har en mamma som hittar de finaste sakerna!
Dessa två fick jag dagarna efter operationen, en "grattis din galla är borta-present" antar jag.

De står för närvarande i hallen och är söta men kommer nog hitta en annan plats sen. De syns ju inte så bra mot tapeten.

Ska nog visa mina fina ugglor för er, älskar dem alla! Daniel känner nog inte samma sak men han får stå ut, 90% av alla ugglor i hemmet tror jag helt ärligt inte ens att han vet om.
Några har jag ju faktiskt redan visat, de fina glasunderläggen och tavlan som jag målade.

Är det bara jag som är helt tokig i alla söta ugglor?

söndag 4 mars 2012

Ena hörnet!

Jösses vilken helg jag har haft, ni skulle bara veta vad som händer här nu. Spännande saker ska jag tala om men mer tänker jag inte berätta i dagsläget.
Fast det sprätter i mina bloggfingrar, vill skriva allt om det! Bävar inför dagen jag och Daniel skaffar barn, lär blogga om det före vi berättar för våra föräldrar. Haha!

Här om dagen tog jag en bild på ett hörn i vårt hem. Ville jag bara visa den tjusiga lampskärmen som vi hittade i julas.

De bästa 400:- jag någonsin har spenderat. Jösses, försöker låta bli att tänka på att jag lade så mycket på en lampskärm och vet ni vad som är ännu värre? Jag köpte två stycken! Har en i sovrummet också.

Men jag anser som så att vi inte spenderar mycket pengar på övrig inredning som vi nästan uteslutande köpt på secondhand så då kan man lägga lite extra på de där små detaljerna som man verkligen älskar!
Allt på bordet, ja och bordet såklart är second hand. Favoriten om man bortser från lampan är guldramen min favorit. Använder den i stället för ljusbricka till mina små blockljus. Superfint!

fredag 2 mars 2012

Ännu mer loppisfynd & en raggare!

Hemma hos oss är det lättare att räkna nyproducerade fynd än second hand fynd. I vardagsrummet är det enda som inte är köpt på second hand vårt skrivbord som vi köpte på Ikea för några månader sen. Om man sen bortser från tv:n och kattklätterställningen som är gåvor så är resten secondhand fynd.
Sist jag var på loppisrunda hittade jag den här tavlan till exempel. För 20:- tyckte jag att den skulle göra ett färgglatt inslag på min fotovägg som jag håller på och bygger upp.

Det går sådär. Tavlorna byter plats hit och dit och ett tag hängde till och med den största tavlan upp och ner av någon jävla anledning, vet inte hur jag lyckades.
Det kommer att bli en faslig blandning av fotografier från bröllopet, gamla vykort, canvastavlor och roliga saker som jag tycker om och ramat in.
Jag lovar att visa det färdiga resultatet när fotoväggen är klar.
För en 50 lapp blev även den här tjusiga spegeln min. Strunta i tavlan under, den har precis som alla andra tavlor i hemmet flyttats från vägg till vägg men en sak är säkert, den ska Inte hänga kvar där.

Om spegeln får hänga kvar kan bara tiden utvisa.

Och som avslutning på detta inlägget tänkte jag berätta vad som hände mig igår.
Jag hade på mig en rosa klänning med tyllkjol och ett par nya skor dagen till ära. Jag hade precis varit och handlat och när jag gick ut från affären så tog vinden tag i min kjol så den fladdrade lite romantiskt och jag blev så glad av att se mina nya skor så jag skuttade till litegrann. Jag kände att jag fick lite vårkänslor och på första gången sen innan operationen så kände jag mig faktiskt fin.
Gick vidare upp för en bro som man passerar på väg hem till mig och när jag är på mitten av bron hör jag någon som ropar efter mig.

"Ursäkta, hallå, ursäkta mig!" Jag vände mig om och kollade på mannen i 30-35 års åldern som hade jagat i fatt mig i tron att jag kanske tappat något.
"Känner inte jag dig från någonstans?" Frågade han och jag svarade att han hade nog tagit fel.
Nää,, just det... så här var det, jag såg dig när du kom ut från affären och tyckte att du var söt och jag skulle vilja lära känna dig, tänkte fråga om du skulle vilja träffa mig någon dag"
Jag blev lite ställd och lite generad till och med, trodde först han skojade med mig eller något. Fick snällt säga att jag är en gift kvinna, tror det är första gången som jag får säga det till någon som stöter på mig faktiskt, får gärna hända lite oftare. Man får verkligen en ego-boost!

Nu ska jag fixa lite fredagsmys här hemma och sen ska jag måååla!! Har längtat efter det hela veckan!