söndag 22 april 2012

Min första freebie!

 Nu har jag suttit och pillat lite mer med Hulken bilden i photoshop och här är slutresultatet. Tog bort texten och la dit en ny, min kära make tyckt han skulle säga "give me your cupcake!" för att det lät mer elakt.

 Eftersom detta är min första illustration som jag , har gjort från grund och visat här i bloggen tänkte jag att det skulle få bli min allra första freebie! Så här är den utan text, bara att ladda ner och skiva i sin egen text!

Ta den och ha den!

Kanske inte den roligaste freebien men det kommer att komma fler framöver, några önskemål?

fredag 20 april 2012

Hulken + Cupcakes = Sant

Dåså, då var äntligen helgen här, fast för min del har det ju varit helg hela veckan. Känns konstigt, jag har inte riktigt fattat att jag är arbetslös än fastän jag inte varit på jobbet på över 2 veckor.

Det innebär mycket tid över till pyssel. Jag hittade några bitar canvas som blev kvar efter broderiring-testet här om dagen. Jag menar verkligen smååååå bitar. Så jag målade två små mini-tavlor, förmodligen se minsta tavlorna jag någonsin har målat: 

Mitt nya favorit-citat skulle jag tro. Har en känsla av att jag kommer skriva det på varenda tavla jag målar ett tag framöver. Men visst blev det gulligt? När jag gjorde den andra mini-tavlan så kunde jag inte riktigt få ut cupcakes ur huvudet så det resulterade i en kak-galen hulken:


För att ni ska få en bild utav hur små de verkligen är så tog jag en jämförelsebild med ett vanligt värmeljus. 
Pyttepytte små, så små att jag inte kunde skriva med akryl utan fick ta en "permanent marker"


Sen så upptäckte jag att min Hulken tavla var rolig att mixtra med i photoshop. Resultatet blev det här:

Jag borde framkalla det som en poster, hade varit lite roligt. När man väl har den i photoshop så kan man ju ändra texten i pratbubblan hur man vill, fast jag har bara cupcakes på hjärnan fortfarande. Någon annan som har något kul förslag?

Ja, och om ni undrar vad jag kommer göra med de små tavlorna så blir det kylskåpsmagneter. Väldigt sött!

torsdag 19 april 2012

Canvas i broderiram.

Det gick inte så bra med projekten i går. Blev bara två klara, lampan och den här tavlan med inspiration från pysselstafetten och sagolikt pyssel.
En liten kaka i en broderiring. Hittade en när jag letade efter min limpistol och mindes att man kunde sätta en bit canvas i i stället för tyg. Så jag gjorde det och blev helt uppslukad av detta pyssel att jag glömde allt annat.

Målade gul bakgrund och på det ett rosa "tårtpapper" så att säga. Den målade jag en Cupcake. lade till lite "stänk" med hjälp av ett gammalt klisterdekor som jag hade hemma. Använde det som mall och kladdade på så färgen fick lite struktur, både i rosa och i gult. Sist skrev jag dit " a balanced diet is a cupcake in each hand och så broderade jag runt hela "tårtpappret" för ännu mer struktur.
Det blev bra, jag är nöjd. Idag får vi se vad mitt liv bjuder på för pyssligheter!

onsdag 18 april 2012

En gammal lampa i ny förpackning!

Idag har jag bestämt mig för att göra klart 3 olika projekt. Jag har alldeles för många halvfärdiga projekt här hemma känner jag. Först ut var en lampskärm som jag har pimpad med lite sprayfärg och pärlor.

Värsta blingbling liksom. Lampan köpte jag på secondhand för några veckor sedan. Tyget var slitet och nött så det fick åka med en gång. Jag har alltid velat göra en sån här lampa som bara är sprayad men jag klarar inte av att bara ha den "naken" så att säga. Det är inte min grej, pimpa är min grej!

Själva tanken var att pärlorna skulle hänga ner som prismor men det blev inte riktigt så. De bara gled omkring på den tomma skärmen så jag fick vira ett sidenband runt. Nästa gång tror jag att jag ska limma fast en spets först och hänga pärlorna i den.
Hmmm, bara massa nya idéer. Nu springer jag iväg till nästa projekt!

måndag 16 april 2012

Hej Kisse Katt!

 Då var den här, den fruktade måndagen. Fast för min del är den inte speciellt fruktad längre för jag slipper gå till mitt trista jobb.
Det absolut enda som var bra med mitt gamla jobb var mina arbetskamrater. Självklart kommer jag sakna dem men det kommer ju inte dö bara för att vi inte jobbar tillsammans utan man kommer nog stöta på dem ibland ändå. I alla fall, jag lyckades klura ut hur man lägger in bilder från mobilen i datorn, vilket betyder att jag inte kommer vara helt blogg-handikappad framöver. Jag har nämligen upcycklat en lampa som jag gärna vill visa er. Men innan det så ska jag visa den här lilla kissekatten som jag gjort på beställning.
Det tråkiga med att få beställningar av det  här slaget är att det inte finns så mycket utrymme för att flumma ut med sina egna idéer. Oftast är personen ute efter något specifikt. Personen som beställde den här ville ha en Hello Kitty-tavla till sin dotter. Resten var upp till mig så jag kunde leka lite ändå. På canvasen lade jag ett lager med decopagelim och sedan massa glitter. Sen lite lim ovanpå och så fick det stelna. Det blir en liten speciell yta och man kan själv välja hur mycket det ska glittra med att spä ut akrylfärgen med vatten.
En annan sak som jag inte hunnit visa än är hur fint man kan göra sitt skriv/pysselbord med lite roliga saker som man har hemma. För min del blev det 4 stycken konservburkar som jag klädde i tyg och 4 stycken udda kaffekoppar.
I burkarna har jag pennor, saxar, penslar mm och i kopparna mindre saker som knappnålar, smältlim-stavar och smyckestänger.
Den lilla hyllan i trä fick jag av min syster i julklapp, det stod söta kryddburkar i den men de satte jag upp direkt på kryddhyllan i köket så den fick nytt liv i min pysselhörna.

Och som avslutning på det hela bjuder jag på en kattbild, för katter är awesome!


lördag 14 april 2012

Hej och Hallå, smultrontå!


Nu tänkte jag ta och göra en beskrivning av mig själv,
lite mer noggrant.



Jag är alltså Emma, lillasyster, syster yster.
Det skiljer tre år på mig och Sara, vilket inte ofta märks. Jag är alltså tre år Yngre än Sara, inget annat.
Just nu bor jag i Varberg med min katt, Dag-Otto, som blev lite offer för min förkärlek till buskis.

Jag minns att jag var den där jobbiga lillasystern mot stackars Sara. Hon som alltid tjatade om att få vara med att leka, följde efter och allt ni vet. Vi kunde ha stora bråk, som alla andra syskon.
...När jag tänker efter så är det inte mycket som har förändrats från då till nu!


Under våra liv har jag och Sara under ett par gånger bott ihop, som vuxna. "Vuxna".
Första gången var i Eskilstuna, där vi delade en tvåa under ett år.
Andra gången var i Göteborg, där vi delade en trea med Saras nuvarande make, Daniel.
Vi ska ju inte glömma katterna! Börje, Kaj och Aina. Jag saknar dem så otroligt mycket!... Det är faktiskt svårt att inte göra det. Ni har ju fått se bilder på de små liven, och det finns inte på kartan att man skulle kunna dela dem. Så de fick stanna hos Sara och Daniel när vi flyttade isär.

Så länge jag kommer ihåg har Sara alltid haft en sprudlande kreativ sida.
Den sidan har jag alltid varit avundsjuk på! Jag har hela min lägenhet fylld med tavlor och diverse saker skapta av henne. Jag själv är inte så bra på att skapa från grunden, utan behöver mer en mall.
Det är jag som skapat Serey Design's logga, med hjälp av Sara givetvis, och vår vän Emilie.
Sen gillar jag att redigera i Photoshop, och ser mig själv som hyfsat bra på det för att vara självlärd.

Jag är nyutbildad logistiker, vilket gör att jag kommer hjälpa Sara med den sidan av företaget, om/när det behövs. Jag känner Sara, jag vet att hon kommer vilja ha allt hon ser. Hon kommer vilja göra om allt.
Spreja världens gråa ting som en regnbåge. Så mycket vilja, så lite tid och plats.

Jag kommer mest att blogga efter jag varit och fyndat på second hand eller snubblat in på något inspirerande blogginlägg som jag länkar här i bloggen. Det får bli allt för denna gången!

Tack och Hej, från mig till dig!
/Emma





fredag 13 april 2012

En Mumintavla!

Ännu en fredag är kommen och jag spenderar dagen med att städa och göra andra nyttigheter. Som att maila konkursförvaltaren så att jag kan få min lön någon gång. Hade varit rätt skönt att kunna betala hyran och sånt den här månaden.
Det är alltid tråkigt när ett företag går i konkurs men när de inte ens kan göra det på ett bra sätt utan att det ska gå ut över leverantörer, hyresvärdar och framförallt, oss anställda, då kan de bara dra dit pepparn växer!

Nä, nog om tråkigheter. Jag är ju faktiskt inte anställd där längre utan jag är ju anställd av mig själv! Inte för att jag tjänar några pengar än men snart så.
Just nu håller jag på med en beställning på 2 stycken barntavlor. Inget avancerat, hon ville ha en Hello Kitty och en Musse Pigg+hans vänner tavla.
Om min blogg hade velat att jag skulle kunna blogga med mms så hade jag kunnat visa. Har ingen kamera hemma för tillfället, den glömde jag hos min mamma när jag var där över påsk. Jag får helt enkelt visa sen när de är klara. Däremot kan jag visa den här mumintavlan som jag målade för några år sedan till mig fina vän Emilie:
Japp, samma Emilie som vi hade flamingo-fest (som inte var en officiell fest) hos. Hon äger hela 2 stycken äkta "Sara Serey" tavlor, från den tiden innan jag var gift dessutom. "Sara Serey Bengtsson" tavlor lär ju bli mer värdefulla när jag dör än de som jag gör nu.

onsdag 11 april 2012

Crazy Cat Lady

Vi har 3 katter, Kaj och Aina som ni ser på bilden och sen har vi Börje också. Men han var så fruktansvärt jobbig i morse så han får inte vara med i bloggen i dag. Tydligen tyckte han att vi skulle gå upp klockan 5, antar att det var då han vaknade. Ofta brukar han nöja sig med att få lite mat men idag nöjde han sig inte med något annat än vårt sällskap. Så är det när man har sjukt sällskapliga katter. Då är det bara att sällskapa, fast oftast så brukar de ändå mest sällskapa med varandra.


Det var egentligen allt jag ville säga idag. Jag är trött för jag hade kattjouren. Nu ska jag ut i regnstormen, mitt mål är arbetsförmedlingen, inte varit där på över 5 år. Är måttligt road.

söndag 8 april 2012

Pysselstafetten- T-shirt upcykling

Nu är det äntligen min tur att få bidra med ett projekt till Pysselstafetten med Påsk/vår tema. Mitt pyssel är ju inget påskpyssel så jag får äran att starta veckan här efter påskuppehållet. Jag tar över stafettpinnen från Veronika P som visade hur man enkelt gjorde en unik och gullig plantering med en speciell kruka!

Dagens pyssel handlar helt om återvinning. För några veckor sedan upcyklade jag en t-shirt i ett inlägg som ni kan hitta HÄR om ni vill se och jag fortsätter nu lite i samma spår.
Nu i vår tider är det nog inte bara jag som gör en vårstädning i garderoben. Hittar man kläder med små hål eller fläckar är det så lätt att man slänger iväg den, gör inte det!

Nu ska jag visa hur man enkelt skapar nytt liv åt sina gamla och trasiga kläder! 2 stycken t-shirts (en som var för liten och en som var fläckig) gjorde jag inte mindre än allt det här:
  1. En shoppingpåse
  2. En sjal/halsband
  3. Ett armband
  4. En brosch
  5.  En hårblomma/brosch

Vi börjar med shoppingpåsen som går snabbt och är så himla enkelt.
Börja med en t-shirt med ett tryck som du gillar, jag gjorde en med turtles-tryck till min syster för ett tag sedan, tar hjälp av bilderna jag tog på den.
Min gula t-shirt har jag haft länge men den är lite för liten. Men nu kommer den i alla fall fram ur garderoben igen!
Klipp av ärmarna och halsen innanför sömmen. Man ska inte sy, det kommer hålla ändå!
Vik tröjan ut och in och sy ihop bottnen och den är klar.

Jag brukar sy in hörnen något för att få lite bättre "fall" på själva påsen.
När man har den in och ut så viker man bara ihop hörnen och syr en söm rakt över. Detta fick jag ingen bra bild på den gula så igen tar jag hjälp av en gammal bild.
Här kan man klippa bort och sicksacka kanten om man vill. Annars så är det bara att vika den rätt igen och gå och shoppa!
Den är dessutom sjukt praktisk, tar inte mycket plats men man kan packa massor i den! Du kommer Aldrig mer behöva köpa några plastpåsar!


Nu gör vi en sjal/halsband av ett gammalt linne. Det var söndrigt och fläckigt men det gör inget för det kommer inte synas när det är klart ändå.

Börja med att klippa det rakt av, armhåla till armhåla och bort med sömmen längst ner.

Spara lite av tyget som du klipper bort för vi kommer behöva en liten spillbit längre fram. 
Ett sånt här stycke ska du alltså ha nu:

 Sen är det bara att börja klippa från ena sidan till den andra, klipp nästan ända fram till sömmen.
Är du som mig klipper du bara för fri hand men det går bra att mäta upp remsorna om man vill med.
Däremot så kommer det inte direkt att märkas om det är snett eller så för när man har klippt remsorna så ska man dra i dem så att de krullar ihop sig som bilden visar.
När du är klar så kommer det se ut såhär:
Nu tar vi fram en liten remsa och virar några varv runt sömmen för att dölja den, fäst med en knut eller sy fast den om du vill.
Nu kommer det sista och viktigaste steget; tvinga din mamma att stå modell så du kan ta en bild:

         För det tredje projektet plockar vi fram en ärm från den gula t-shirten för ett flätat armband.

Klipp till, klipp 12 remsor och fläta!
Sy ihop ändarna och det är klart, superenkelt och himla sött nu till våren.  
Man kan ju självklart kombinera armbandet med olika färger och så. Men just nu hade jag bara gult och blått och det blev lite för mycket svenska flaggan tyckte jag.

Till det fjärde projektet behöver vi en limpistol. Plocka ihop det som är kvar av den gula t-shirten:
 Det är inte så mycket men du borde kunna få ut några stycken runda bitar.
Klipp en lite större och sedan några i tre olika storlekar, exakt hur stora spelar inte så stor roll men så att du har i alla fall 4-5 bitar av varje.
Klipp dem sedan i mitten, alla utom den största som du limmar fast de halva cirklarna på.
Börja med de största längst ut i kanten, sätt dem om vartannat runt hela och växla när du känner för det till mindre bitar.
Medans du limmar kan du vika lite på tygbiten så blir det mer "fluff" i blomman.
När den är klar kan du antingen låta den vara som den eller sätta en liten rund bit i mitten. Man kan även sätt dit en pärla om man vill.
Jag satte en hårnål bakom den här för den kommer passa bra till min hårfärg men man kan ju även sätta en brosch eller hårsnodd också.

Denna blomman skulle vara det sista projektet men det fanns några små bitar tyg kvar. Bland annat den lilla biten med storleken på. Tyckte att det var en så tjusig bild. Klippte några runda bitar och limmade bakom. Limmade på rejält med limpistolen så den blev lite hård när det torkade. Denna får bli en liten brosch!
Det blev ett litet extraprojekt på köpet, här spiller vi inte minsta lilla bit!

Det var allt från mig denna gången. Nu är det inte många dagar kvar av pysselstafetten så glöm inte av att följa med här i sista veckan.
I morgon kommer Pyssligheter att visa en ny tutourial, det ser vi fram emot!

lördag 7 april 2012

Glad påsk!

I sista stund fick jag för mig att jag skulle göra ett litet blomsterarrangemang med påsktema. Bra att jag alltid kommer på sånt i tid. Påsklökarna var utsålda överallt, en kort sekund tänkte jag till och med tanken att sno några lökar från grannens rabatt. Men så hittade jag en enda stackars kruka med lökar som jag snabbt norpade åt mig.
En kruka, ett urgröpt ägg, ett decoupage-ägg och en kyckling senare blev det såhär fint.
Att plantera små skott i ägg är supersött! Gör det! Eller ja, idag är det påskafton så är ni inte lika mycket sista minuten-människor som jag är så kan ni vänta tills nästa år.

Igår så gjorde min söta syster debut här i bloggen, så kul att ha någon att blogga med!
Vi är uppvuxna med min mamma som precis som oss är helt galen i att gå på secondhand och loppisar. Så långt jag kan minnas har det varit ett standard-inslag på våra utflykter.
Nu kommer min syster att hjälpa mig blogga om lite roliga loppisfynd och självklart mycket annat!

Snart kommer vi även börja visa fina saker som vi kommer ha till försäljning, men inte förren den 25 maj då vår faboulösa hemsida invigs!

fredag 6 april 2012

Katt på loppis.

Det här är mitt första inlägg på bloggen, spännande!
Jag heter Emma och är Saras yngre syster.
Som hon nämnt innan kommer jag hjälpa till lite på bloggen, och visa upp diverse saker.
Tänkte snabbt bara visa upp mitt senaste loppisfynd;
En vacker porslinskatt! Som dessutom är en sparbössa.
Jag tänkte faktiskt ge den till Sara först, men blev så kär i den att den numera bor i min egen bokhylla.

Jag kommer att göra en liten mer personlig presentation senare, så om ni är nyfikna på mig, kika in igen!

/Emma

onsdag 4 april 2012

Charmiga muggar

Nu blev det visst lite rörigt här i bloggen, jag lyckades nämligen luska ut hur man importerade hela min andra blogg hit! Så slipper jag känna att jag lämnar min gamla blogg i sticket nu när jag börjar på ny kula så att säga.
Designen kommer att ändras lite under tidens gång men jag är nog till största del klar nu faktiskt. Heja mig!

Jag tänkte i alla fall bjuda på lite mer loppisfynd. Vi behöver verkligen inte fler muggar men när jag hittade dessa höll jag på att dö lite. Kan inte fatta att de stått flera timmar på hyllorna, kanske till och med flera dagar. De får gärna bo hos mig, huuuur länge de vill. Eller ja, tills den dagen jag råkar ha sönder dem för vi vet alla att det kommer hända.


Dagens lista, Saker jag har tagit sönder denna veckan:
  1. Ett kakfat
  2. Ett ägg
  3. En ljusstake
  4. En tallrik
  5. En påse med hobbygips (så allt flög omkring)
  6. En vas
  7. Två galgar
  8. En bordsfläkt på jobbet
  9. Mig själv 
Gått in i dörrkarmar, pallar och bord, skaffat mig 3 blåmärken och ett rivmärke-delux.
Vissa dagar borde jag bara inte göra något alls och då passar det bra att mitt jobb tyckte det var kul att gå i konkurs. Heja dem! Så från och med idag är denna frun arbetslös. Som tur är så finns något så bra som lönegarantin vilket innebär att jag kan luta mig tillbaka ett tag och fokusera på mitt eget nystartade företag!

Idag fick jag mitt första reklambrev riktat till mig som företagare. Kände mig som ett riktigt företag när jag öppnade brevet!
Min syster har dessutom fixat med en logga till företaget som ni kan se uppe på headern, Serey Design heter företaget och "Sött, Nött & Lagat" heter butiken, lätt att komma ihåg, eller hur?

Nu ska jag gå och påskpyssla lite!

tisdag 3 april 2012

Sött, nött och ett kakfat!

Skepp Å Hoj i stugorna. Tisdagen är kommen och vad har man roat sig med idag då? Jo, jag har övat mig på att ta fina bilder till min framtida webbshop, jag har insett att jag inte kommer bli någon fantastisk fotograf så jag får jobba med det lilla jag kan helt enkelt.

Härom dagen gjorde jag lite nya kakfat så jag övade på dem. Dessa kommer jag sälja sedan. Priset vet jag inte riktigt är. Sist jag sålde ett fat tog jag 450:- men det lade jag inte ner lika mycket energi på som just detta. Men jag tror ändå att mitt pris kommer ligga på runt 450-700:- beroende på storlek.

Den 25 maj kommer vi öppna webbshoppen men redan nu har jag skapat en blogg till hemsidan som ni kan besöka om ni vill.

http://sottnottochlagat.blogspot.se/

Den kommer se ut ungefär som den här bloggen faktiskt. Ska se om jag lyckas exportera den här bloggen dit på ett bra sätt. Fram tills jag har lyckats klura ut det kommer jag blogga här som vanligt.

måndag 2 april 2012

Loppisfynd delux!


Förra helgen var jag nere i Varberg och hälsade på min mamma. Det brukar i regel betyda en secondhand runda. Vad jag gillar med att gå på secondhand i Varberg är att man verkligen kan göra de där ordentliga fynden! På de flesta secondhands affärerna här i Göteborg är personalen så medveten om vad kunderna är villiga att betala för en vara. En Amerikakoffert som vi köpte i Varberg för 150:- skulle man inte få för under 500:- här i Göteborg.

I alla fall, dessa helt underbara muggar hittade jag förra helgen.och de kostar 5:- st. Trodde knappt det var sant!
De åkte snabbt ner i korgen tillsammans med en hel del annat porslin. Gillar att kunna fylla två hela papperskassar med porslin och tyger och bara betala 100:- för hela kalaset!
 En annan sak som letade sig ner i min korg var en sån här tallrik med motivet av Skällinge Kyrka. Vilket är byn som jag växte upp i. Kändes som en bra grej till hemmet nu, inte för att jag är religiös eller ens med i Svenska Kyrkan utan för att det påminner mig om så många bra saker med min uppväxt.

 Dessutom passar den bra in med färgerna i vardagsrummet, det blir ju inte mycket bättre än så! Tror jag ska sätta upp denna på väggen med en gång faktiskt, kan ju inte sitta här och glo!

söndag 1 april 2012

Flamingofest!

 Jag tror vi kan konstatera att jag gillar tema-fester alldeles för mycket. En vän till mig fyllde 25 i veckan. De hade länge planerat fest med flamingo-tema men på grund av olycklig omständigheter fick de ställa in festen och min väns sambo kunde inte vara hemma.
Så vi packade bilen full av flamingosaker, vimplar, hattar, Vi tog med oss några flak öl, roliga drinktillbehör och framförallt en tårta. (som egentligen var en paj och en kladdkaka) Sen packade jag in min man och min syster i bilen och åkte de dryga 30 mil för att få fira min vän.

Det var inte så mycket mer fest än var det var några vänner som tycker om varandra. Vi drack drinkar och sjöng singstar och bara umgicks hela helgen!

I present fick min vän fina flamingo-glas, finns på Lagerhouse för den som vill ställa till med egen flamingofest! Vi fyllde glasen med jordgubbsdrink gjort på mixade jordgubbar, smultronvin, en skvätt rom och sockerdricka!

Sen  fick hon även en uppblåsbar flamingo som här posar med vimpelgirlangen som jag slängde ihop. Superenkelt, hittade en flamingobild på nätet som jag skrev ut på hårt papper, sen tog jag lite vimplar jag hade kvar från bröllopet och blandade med flamingo-utskrifterna. Har man inga hemma är det bara att klippa ut trianglar ur roliga tyger, till en party-girlang behöver man inte sy in kanter och hålla på, bara att limma på ett snöre!

 Syster-yster njuter av en flamingo-drink.

 Jag hade lite rosa fluff som jag fått av en vän för längesedan, den bullade vi ihop till en liten boll på en pinne och gjorde en hals av rosa piprensare och en utskriven flamingo-bild. Har man växter så är de jätteroliga att sticka ner i jorden. 

 Jag hittade en plasthatt som jag pimpade med en servett, en flamingo, massa fluff och en rosett. När man har temafest är det bara fantasin som sätter gränserna!

En till party-pinne, var ju tvungen att göra något med allt fluff som jag hade hemma.

 Min syster gjorde en party-skylt också, den fick följa med även om det officiellt inte var en flamingo-fest utan bara några vänner som "flamingodade" lite tillsammans!