tisdag 28 augusti 2012

Enhörningen i rymden & vår 2:a bröllopsdag!

Innan jag går vidare med mina andra projekt så tänkte jag bara visa slutresultatet av rymdtavlan som jag visade härunder. Jag fick för mig för några veckor sedan att jag ville måla en enhörning i rymden men jag hade lisom ingen klar bild i huvudet på hur jag ville att slutresultatet skulle bli. Jag testade att måla med akryl på en liten bild först  men insåg ganska snabbt att det skulle bli ett mycet grymmare resultat med sprayfärg. Så jag köpte in en bunt med sprayflaskor och några canvatavlor och sprayade loss för glatta livet.

Jag gillar det här med "mixed media", alltså blanda flera olika sorters metoder. Planeterna och bakgrunden är sprayfärg, stjärnorna är 2 sorters glitter, pyttesmå och lite större för att få mer djup i rymden. Enhörningen och grenarna är målade med akryl och så har jag limmat fast en fjäril.
Blev lite utav en 3 dimensionelll tavla.






Och till kärleken då, idag är det min och makens andra bröllopsdag. Jag kan inte fatta att tiden har gått så fort!
Om en månad har vi varit tillsammans i 7 hela år och många år till kommer det bli!



Så mycket firande blir det dock inte. Vi ska hämta en vän på flygplatsen klockan 19.30 så efter det blir det lite bio och kanske en drink om vi hinner.
Men mest av allt så är jag bara glad att vi faktiskt har varandra, det firar vi varje dag!




söndag 26 augusti 2012

Rymdrese-tavla

Igår hände en sån underlig grej. Jag målade klart min rymdtavla som jag hållt på med ett tag och sedan får jag reda på att Neil Armstong är död. Men tänk ändå, att han var personen som gjort det som alla på hela jorden drömmer om, han har gått på månen.
En annan får drömma och måla lite.

Men visst är det konstigt att det är typ ett halvt sekel sen som månlandningen var och inga direkta framsteg för rymdresor har gjort sen dess..
Jaja, det är väl inte meningen att vi "vanliga" människor ska resa ut i rymden, det räcker kanske att åka till USA, har hört att det är som en annan värld där borta.

torsdag 23 augusti 2012

Say Cheese!

Hela dagen har det regnat och stormat. Inte direkt något inspirerande väder och igår var det inte bättre. Det var faktiskt lite sämre men ändå lyckades jag och min vän Jana jobba i över 4 timmar med vårat nyaste projekt.
Jana är fotograf så hon bidrar med den delen medan jag bidrar med det som jag är bäst på. Sen pratar vi mycket och arbetar fram idér tillsammans, det fungerar väldigt bra och resutatet hittills har hållit upp till våra förväntningar.
Nog om det, jag får ju liksom inte avslöja för mycket även om det är spännande.

Andra grejer som jag hållt på med är att jag gjort en ny header till hemsidan och bloggen som ni kanske kan se. Har lite problem med att få bakgrunden att synas igenom men jag kommer nog på hur man gör snart.
Så vad tycks? Den är lite enklare än den förra men jag har fått till ett motto som jag tycker passar bloggen och hemsidan bra. Jag har även designat mina egna visitkort och sånt, allt för att få en personlig känsla och ett varumärke som man minns.

Nu ska jag måla lite, har blivit helt insnöad att göra tavlor med galaxmotiv. Vill göra en galaxtavla med en enhörning på och gjorde ett test i går. Men jg visade den för min syster och hon tyckte den var så fin att hon ville ha den men utan enhörning som jag inte hade hunnit måla än. Så nu måste jag måla en ny tavla för jag kommer inte kunna gå vidare med andra projekt om jag inte får ur mig den är enhörningstavlan!


Orkar inte ta en bild på tavlan så jag bjuden på en kattbild i stället.



tisdag 14 augusti 2012

Smyckehängare och skojigheter

Idag kom det ett spännande paket med DHL. Ååh, vad kul med paket och detta var extra roligt för det var min all först beställning till Webshoppen.
Som ni säkert redan vet så kommer det bli en blandning av roliga smycken, vintage och återbruk. Där av namnet "Sött, Nött & Lagat". Sött står för smyckerna, nött för vintage och lagat står för återbruk.

Tog en bild för att illustrera detta. Några av de söta smyckena hängandes på en återvunnen galge. Detta är faktiskt en väldigt rolig sak att göra och mycket praktiskt som smyckehängare också. Jag har använt mig av Decoupageteknik och den gamla boken jag bloggat om förr, den som blev så många saker och förmodligen kommer att bli ännu fler saker, den tar aldrig slut, precis som en bra bok inte ska göra!!
Jag satte dit ett bokmärke och sedan skruvade jag fast lite krokar. Busenkelt och en jättefin och praktiskt smyckehängare som man lätt kan hänga vara man vill.


Sådär fick ni lite pysseltips från mig idag med. Så snäll jag är. För er som känner att ni inte har tid lust eller inspiration för att göra en egen galge så kan jag meddela att jag kommit över ett litet parti med galgar så jag lovar att göra några specialare till webbshoppen som förhoppningsvis kommer att öppna i September!

onsdag 8 augusti 2012

Semester och sånt!

Jag får be om ursäkt för att jag varit lite frånvarade i bloggen det senaste. Vi har varit på två veckors semter och det har funnits varken tid eller lust att blogga. Det har inte funnits internet heller för den delen så hur mycket lust jag än hade haft så hade det varit mer eller mindre omöjligt.

Nu är vi alltså hemma igen och jag år väl skriva några ord om får fantastiska semester.
Vi började med att ta tåget upp till Ludvika där vi mötte upp med Emilie och Johan, de är nyförlovade och ska gifta sig nästa år så det blev en del bröllopsprat. Tänka sig att jag tycker det är lika kul att prata om bröllop nu som för 2 år sedan när vi precis skulle gifta oss.

I alla fall, vi hade packat med oss tält och grejer för att leva  ute i naturen vilket var roligt ungefär en natt. De övriga nätterna tog vi in på camping så vi hade tillgång till toalett och dusch i alla fall.
Något regnskydd till tälten hade varken vi eller Johan och Emilie men min fina mamma hade tänkt till och skaffat oss en presening som med nöd och näppe täckte båda våra tält. Och tur vr väl det för annars hade det blivit både kallt och blött för vi hade inte tur med vädret.

Slutmålet var Strömsund och på vägen dit gjorde vi stopp på olika fina ställen, bland annat Järvzoo som är fantastiskt fint. Rekomenderas!!
Mora var också ett stopp på vägen, jag hittade ett turisttåg och eftersom jag tycker det är så förbaskat kul att turista så tvingade jag med mig de andra också.

Daniel skaffade en semestermustach, den är fortfarande kvar till min stora glädje. Vet inte riktigt än om jag bara tycker det är roligt eller om jag tycker att det är snyggt men jag gillar min karl med sin mustach!

Framme i Strömsund hade Emilie hyrt en stuga till oss på campingen. Stugan i sig var väl inget att hurra för men det var så skönt att ha ett tak över huvudet!
I Strömsund roade vi med oss att gå på Byggdemuseum där vi fick en privat guidning av massa människor som vi aldrig har hört talats om. Den enda som man egentligen kände till är ju Beppe Wolgers me han hade ett alldeles eget museum som vi också besökte. Det var hur mysigt som helst kan jag tala om så om ni har vägarna förbi Strömsund tycker jag absolut ni ska titta förbi!

Vi hittade också en hantverksmässa där vi såklart inte kunde låta bli att köpa massa saker trotts att vi inte hdae någon plats att ta hem det. Men skam den som ger sig och med lite möblering i bilen så fic vi med oss en jättefin, handvirkad matta till min mamma och en "upp och ner"-kruka till lilla svärmor

Efter en vecka på de Svenska vägarna bar det av till Norge och Moss där svärmor och styvsvärfar bor. Vi stanade där en hel vecka, vi får ju så sällan träffa dem och när vi har tid att komma över en helg så är schemat alltid fullspäckat. Nu var svärmor ledig och styvsvärfar jobbade bara halvdagar så vi hade massa tid på oss att bara umgås och prata.

 Och så hittade vi till en mysig utställning också. Konst och handarbete är en sak som jag och svärmor har gemensamt, Daniel fick snällt följa med han också men jag tror att han tyckte det var kul han med.
Sen pratade vi med föreståndaren för galleriet och hon var alltid på jakt efter nya konstnärer att ställa ut så nästa sommar verkar det om om jag och svärmor kommer ställa ut tillsammans!

Så nu kommer det säkerligen bli mer konst från mig här i bloggen. Håller såklart påå med webshoppen som snart kome upp och ett annat projekt som jag kommer berätta mer om längre fram!

Det kommer bli en händelsrik höst med andra ord!