fredag 30 november 2012

Världens bästa kattvakt

Förra helgen var jag och min man uppe i Eskilstuna och hälsade på. Min mans hemstad och även där jag bodde när vi träffades. Vi träffade lite vänner och familj, ska dit i mellandagarna med men då brukar det vara så hektiskt så vi tyckte det var skönt att komma iväg en helg nu också och få chansen att ha Daniels pappa och styvmor för oss själva en stund.

I alla fall, min pappa var gullig och ställde upp som kattvakt över helgen och när vi kom hem hade han röjt hela lägenheten. Eller ja, inte hela men delar av den som vi har ignorerat att vi en dag måste ta tag i. Som att sätta upp mina fina stringhyllor jag köpte i somras. Anledningen till att de inte kommit upp är att våra väggar är helt omöjliga att borra i men pappa lyckades!
Tycker det är kul att blanda gammalt och nytt så våra dvd-filmer fick bo i hyllorna tillsammans med lite annat skoj, den fina ankan hittade jag på en loppis i Eskilstuna för en ynka 10:a.


Andra saker som pappa hann med över helgen var att rensa hela vår klädkammare, städade under diskbänken. Ni vet, platspåsar, papperspåsar, rengöringsmedel och en och annan kastrull om vartannat. Hur han lyckats få så fint där inne förstår jag inte men å andra sidan lyckades han ju få upp hyllorna med.
Och inte nog med detta utan han hade dammsugat hela lägenheten också, det var himla mysigt att komma hem.
Pappa är helt enkelt världens bästa kattvakt.

onsdag 28 november 2012

Nu klänningar mitt i vintern!

Om ni undrar varför det är lite trögt med bloggandet så kan jag tala om att det är för att jag inte har min vanliga dator. Råkade ha sönder min sladd så den fick åka på lagning och nu hittar jag inte mitt utlämningskvitto, klantig som jag är. Ska ringa dem och se om det inte fungerar med legitimation eller nåt, är ju ändå ingen annan som har användning av min sladd.

Idag går vi in i vecka 17 och jag har börjat känna tydliga rörelser i magen. Inga sparkar eller så men när jag ska sova så härjar Knyttet omkring så det känns som en torktumlare i magen. I går kunde jag till och med känna det utanpå magen.
Och när magen växer mer och mer så sitter jag och planerar vad för snygga grejer jag ska ha på mig till sommaren. Två av mina fina vänner ska gifta sig, inte med varandra utan med sina respektive, som jag för örigt också har lagt in i min vän-skara. Så alltså, 4 av mina vänner ska gifta sig... I alla fall, den här läckerbiten klickade jag hem idag:

Känns helt rätt med en stor fluffig klänning såhär bara några månader efter förlossningen. Tror och hoppas att jag inte ska behöva dras med en hängmage allt för länge men man vet ju aldrig.
Skickade efter den från min nya favorit-webbshop Miss Retro.se

Konstigt nog känns det som om det inte är alls länge till sommaren, trotts att det snart är jul. Men det är förmodligen för att man räknar veckor i stället för månader nu för tiden.

söndag 18 november 2012

Årets första julpyssel

Sådär, nu har vi sparkat igång årets julpyssel här och jag kan nog säga att julstämningen börjar rinna till i blodådrorna här.
Jag, min syster och min mamma åkte ut till vår vän Beatrice för en pysselkväll. Jag började med lite decopage på ett ljus. Med en Embossing-fön var det superenkelt att få servetten och ljuset att smälta ihop!

 Mamma och Beatrice var pepp på pyssel och lussekatter! Vi gjorde även en konstig sats med kola. Det skulle bli knäck men vi hade i lite för mycket grädde så den blev inte så knäckig.

 Min syster fixade lite ljus hon med. Fast hon lyckade bränna sig på fönen, klant. Jag lyckades mest limma fast mig på diverse saker.

 Det blev några ljust, det var så kul och gick av bara farten när man väl hade kommit i gång. Jag lade dock mest tid på en söt ask som jag pimpade med band och rosett!

 Beatrices ask, hon hade ett jättefint mönster för en ask som var lite ovanlig. Fick en kopia på det så om någon är intresserad av hur man gör så kan jag scanna in det.

Mitt färdiga pyssel. Som sagt så lade jag ner massa tid på att vara lite avancerad med min låda som jag klädde med servett inuti och sedan limmade jag ett kantband runt alla kanter vilket inte var jätteenkelt men det blev väldigt fint tillslut. 

Nu sitter jag hemma och är helt proppfylld av pepparkakor, lussekatter och glögg. Det var en lyckad pysselkväll!

lördag 17 november 2012

Sova och Julpynta.

Dagens tankar och funderingar, när ska jag få sova egentligen? Ligger sömnlös hela nätterna, har haft spring i benen och fick lite husmanstips av min mamma som verkligen hjälpte men det hjälpte inte mot sömnlösheten.
I övrigt händer det inte så mycket, julen närmar sig med stormsteg och jag borde komma i gång med lite julpyssel men allt verkar stå still här hemma. Men i morgon ska jag iväg till en vän och julpyssla lite. Ska bli jättekul att komma ut lite, kan behöva det. Kommer ut på lite promenader ibland men ofta är jag bara för trött för att ens ta på mig skorna, trött men kan inte sova, jävligt kul.

Nä, funderar på att göra lite kola för att få upp julstämningen lite, några julsaker kommer ju ändå inte upp förren om några veckor. Sova och julpynta är det enda jag vill göra nu...

Har förresten bestämt mig för att sälja stora delar av min godisskål och kakfatssamling. Samlade på oss mycket inför bröllopet och mina favoriter sparade jag och därefter har det kommit till lite nytt i samlingen också. Dock så insåg jag nyss att jag har godisskålar och kakfat precis överallt så nu ska de bort!





Här är några ur samlingen, hojta till om ni är intresserade att köpa några :)

onsdag 14 november 2012

Lite om bloggande


Min blogg har haft många utföranden under åren som gått. Jag började att blogga på ett välbesökt community för många herrans år sedan, långt innan det kallades för blogg utan bara för dagbok. Då bloggade jag mest om hur vi festade och dumheter vi gjorde när i festade. Lästes mest av 13 åriga tjejer som ville vara som oss vilket mest var skrämmande.
Därefter skaffade jag en personlig blogg som snart blev en blogg om mitt dåvarande yrke som telefonsexvärdinna, det trodde ni inte om mig va? ;)
Den bloggen blev sedan bara en personlig blogg om mig och mina tankar:
I alla fall, mitt liv som bloggare började på allvar när jag startade min bröllopsblogg. Jag började på bloggportalen metrobloggen med en blogg som hette "Bröllopsbubbel" men ganska så snart så flyttade jag bloggen hit till blogspot och bytte namn till "lilla bröllopsmonstret". Den bloggen har fortfarande mer träffar än den här fastän den är inaktiv då jag uppenbarligen redan är gift. Bytte namn till "lilla pysselmonstret" och fortsatte att blogga om mitt vardagsliv och mitt pyssel.
Dock kände jag snart att det var dags att byta igen och då föddes "Sött, Nött och Lagat" som också kommer vara namnet på vårt framtida företag. Men än så länge är det mest bara mina bekymmer, tankar och pyssel.

Oj, vad "pratsjuk" jag var idag då. Det är faktiskt mitt i natten, jag borde sova men den senaste veckan har jag haft så himla svårt att sova. Min barnmorska sa att det inte var något ovanligt utan att jag skulle försöka passa på att vila och sova även under dagen då jag ändå är arbetslös. Så det har jag gjort idag och nu är jag hur pigg som helst.
Upptäckte förresten en rolig grej i går, trodde inte min mage börjat synas än men när jag var på väg ut från lägenheten så såg jag en rund liten sak under klänningen:

Jag är i vecka 15 nu och när jag googlar på andra magar i samma vecka så ser det ju att stämma ganska bra. Däremot så hade jag ju lite mage innan magen så att säga men även om jag är överviktig så har magen inte buktat ut sådär utan mest varit platt och sladdrig. Nu är den rund och go och har jag en klänning som ligger som denna över magen så går det ju inte att missa att det är en bebis där inne.

Hmmm, undrar om min blogg kommer att bli en gravidblogg nu? Och sen.. .. En mammablogg??

Nä, så kan det inte vara så jag bjuder på en kattbild också!


Rump-kudde!




torsdag 8 november 2012

Canvasklocka - Pysselstafetten

Idag tar jag över stafettpinnen från Återbruk av Åsa.Li som bjöd på en snygg lampa, själv så bjuder jag på något roligt och personligt som är en perfekt julklapp till någon man tycker om! Kanske inte direkt höstigt men det är klart att man kan göra en höstig variant av detta pysslet med!

Det vi ska göra är en sån här fin klocka som är superenkel och blir hur personlig som helst eftersom man kan göra den på säkert 1000 sätt. Bara fantasin som sätter stopp!


Det som man behöver är detta:

  • En mindre canvastavla
  • Ett urverk (brukar finnas i pysselbutiker eller ta en gammal klocka och plocka isär)
  • Fina papper (jag hade ett lager retro/vintage papper och bilder men man kan skriva ut också om man hellre vill det)
  • Penna
  • Sax
  • Decoupagelim (vanligt lim går bra det med)
  • Fina band
Som ni kan se på bilden över började jag med att mäta ut mitten av canvastavlan och göra ett litet hål. Sen började jag sätta fast papperna som jag gillade. Jag började med de större bitarna så de täckte upp hela bakgrunden och sedan klippte jag ut de mindre bilderna och placerade ut dem som jag ville ha innan jag limmade fast dem.


Till slut var jag nöjd med hur de låg och så limmade jag fast dem. Det går snabbt och smidigt med decoupagelim då man kan använda det som både lim och lack för en glansig yta. Använder man vanligt lim kan man använda hobbylack om man saknar den glansiga ytan.


Sen är det dags att plocka fram banden och gå lös med dem. Jag nöjde mig med lite sicksack-band i hörnet, en rosett och ett bollband längst ner. Mät sedan ut var siffrorna ska stå. Jag har nöjt mig med nr 12, 3, 6 och 9 men om man vill kan man skriva ut alla klockslag om man vill.
Jag har använt mig av akrylfärg men det går bra med vanlig märkpenna men då får man vara lite mer noga för det är svårt att rätta till om man råkar göra fel.

Och, sist men inte minst så är det bara att sätta fast urverket i mitten av tavlan genom hålet som vi ritade ut innan vi gjorde innan.


Och som ni kanske kan se så har jag fuskat och målat dit mina visare i paint, varför? Jo för att jag kan för mitt liv inte hitta urverket som jag köpt in endast för detta ändamålet. Jag skyller på min gravidhjärna och vår lägenhet som är som ett stort svart hål, allt bara försvinner!
Men jag tror att ni fattar ändå faktiskt!

Och ja, som sagt så går det att variera efter sig själv eller personen som man vill ge klockan till. Vill man göra det lite extra personligt kan man skriva ut fotografier och göra ett collage på tavlan också!

Det var allt från mig denna gången, i morgon bjuder Stjerfall på det sista pysslet i denna pysselstafetten. Men misströsta in, ni kan när som helst gå in på pysselstafettens sida : http://pysselstafetten.blogspot.se/ och frossa i alla fina pyssel, både från denna omgången och alla tidigare omgångar!

söndag 4 november 2012

Söndag idag, kvällen har jag spenderat halvt döende i soffan. Har varit en rolig men rätt intensiv helg för min del.
I fredags var jag på fest hemma hos en vän, det var stor halloweenfest och jag klädde ut mig till en pirat, rätt tråkig utklädnad för att vara mig faktiskt men det kändes som en bra idé plus att jag hittade en jättefin klänning.
I alla fall, att gå på denna festen var planerat en stund innan jag blev gravid och jag har sett fram emot det jättelänge så jag beslutade att jag skulle vara pigg och glad. Det sistnämnda fungerade hur bra som helst men piggheten försvann runt 23 tiden och när vi kom hem runt 3 mitt i natten var jag totalt slut, att jag ens fick ur mina linser är ett mindre mirakel. Det var i alla fall väldigt trevligt och på festen var det många andra som också var nyktra. Bara skönt att komma ut och träffa lite folk.
Dagen efter var skön, lite trött men baksmällefri :) Min pappa var här och hälsade på så vi åkte på en secondhand runda (utan fynd) och hyrde massa sci-fi filmer.

Idag var vi också uppe ganska tidigt och åkte på ännu en secondhand runda. Det är kul att jag delar detta intresset med min familj så det blir en hel del secondhand rundor. Dock har jag en tendens att dras till barnavdelningarna nu fr tiden av någon anledning.

Annars så händer det inte så mycket nu för tiden. Illamåendet börjar mer eller mindre släppa så jag ska börja komma igång med lite pyssel. Kommer bli en del bebispyssel framöver men det får ni helt enkelt stå ut med. Har tex klippt ut rutor för ett lapptäcke till barnvagn som jag inte orkat sy ihop än!

Ja, och med brist på pyssel så bjuder jag på en Börje-bild i stället.