torsdag 27 december 2012

Hipp Hipp Hurra,

idag är det min födelsedag! Hela 29 år har man krypit, rullat och vandrat på denna jord. Det ni, inte illa.
Något direkt firande för min del blir det nog dock inte idag. Sitter hemma hos svärföräldrarna, åker inte hem förren i morgon så vi firar mig hemma på lördag i stället då min familj kommer och hälsar på. Min kära make är inte direkt den som organiserar något firande eller överraskningar utan det är jag som brukar fixa med sånt, vi ska i alla fall på bio ikväll, jag som fixade det med såklart!
Alla mina födelsedagspresenter har jag ju också redan fått, det blir så när man fyller år i klämdagarna. Jag är van men det är lite tråkigt att jag sällan får några presenter på min födelsedag, det är ju egentligen då som man vill fira, det är ju då som jag fyller år.
Nu fyller jag ju som sagt 29 så det är bara att ta det som en vuxen människa som man tydligen är. Det var mycket jobbigare när man var liten dock. Det värsta jag visste var att få presenter som "både är julklapp och födelsedagspresent". Eller ännu VÄRRE, dela födelsedagspresent med min 3 år yngre syster som fyller år den 10 december. Det var sällan lyckat förrutom den julen vi fick ett nintendo.

Men julen har varit sjukt mysig. Firade den i Varberg tillsammans med min familj chsedan åkte vi upp till Eskilstuna på juldagen. Blir ett himla flängande fram och tillbaka just vid jul men så får det väl vara tills den dagen vi själva skaffar hus och kan bjuda in hela släkten!

Har inga bilder inlagda på datorn än men bjuder på en liten bild från julafton på mig, min syster och min pappa.


<3

måndag 24 december 2012


söndag 23 december 2012

Snöstorm och julpynt!

En liten suddig bild hemifrån mamma, vet inte om det är mörkret eller allt pynt som gör det så suddigt. Allt är som vanligt hos min mamma, på julen går det knappt att se möblemanget pga av alla julsaker. Man kan ju tro att jag skulle blir en minimalistisk person men tvärt om, jag har nog blivit snäppet värre än min mamma.


























Vi var lite busiga och åte till Gekås idag också. Det var en chansning som gick hem för det var inte alls mycket flk där. Kunde gå i lugn och ro och titta på det man ville se och vi behövde inte så i kö i kassan heller. Däremot sog snöstormen till precis när vi var inne i varuhuset så bilfärden hem var en nära döden upplevelse.

Nu ska jg julfika med min pappa!

fredag 21 december 2012

Snart halvvägs (om jag får bestämma)

Nu är det bara några dagar kvar till jul. Alla julklappat är inköpta och inslagna med för den delen. Alla utom en och det är som vanligt min julklapp från min make. Han är inte så bra på det där har jag märkt efter våra 7 år tillsammans. Vilken tur att han är bra på så mycket annat.

I går var vi på Rutinultraljud, har sett fram emot det länge men tyvärr blev det inte som vi hade hoppats. Sköterskan tyckte nämligen att bebisen såg liten ut och flyttade mig 2 veckor. Vilket skulle innebära att jag blivit gravid samtidigt som jag gjorde positivt graviditetstest, mycket märkligt. Vi fick i alla fall se barnet med flaxande armar och ben. Hjärtat slog bra och den hade svalt fostervatten så allt förrutom datumet såg jättebra ut.
Så vi fick en ny tid om 3 veckor i stället, så att bebisen får växa till sig lite och hon kan göra en bättre undersökning. Under tiden så ska jag försöka gotta mig i lite julmat och göda den lilla bebisen lite, borde inte bli allt för svårt. Jag och pappa tjuvstartade med lite risalamalta idag, den första grädden jag äter på hela året. Det var riktigt gott. Ingen fruktsoppa till dock utan vi körde på lite varm, osötad frukt i stället.
Jag kan ju inte vara hur onyttig som helst!

Vecka 20 om jag får bestämma!
Daniel tittar in på bilden och säger "titta älskling, vi matchar!". Efter våra 7 år tillsammans så har våra garderober liksom matchat upp sig med varandra. Vi har samma smak i det mesta inkl kläder vilket innebär att detta händer lite för ofta faktiskt, folk kan ju tro att vi är knäppa. Eller ja, knäppare än vad vi faktiskt är. 

lördag 15 december 2012

Sjuk, sjukare, sjukast!

Nu är det snart bara en vecka kvar till jul och jag som hade tänt julpyssla och julbaka en massa denna helgen har gått och blivit förskyld. Det började redan i onsdags när vi var ute och Clownade på stan. Det var -11 grader och jag trode det var kylan som gjorde att jag frös och snorade massa trotts att jag var välklädd.
Men ja, dagen efter kom febern, nysningarna och deghjärnan. Idag mår jag lite bättre men har en jobbig hosta och är fortfarande täppt.
Och det är 3dje gången som jag är sjuk senjag blev gravid. Först var det en jobbig förskylning och sen magsjukan för några veckor sedan, kul med nedsatt imunförsvar.

I alla fall. Vi hade väldigt roligt i Onsdags på mitt allra första clown-gig och de som anställde oss var väldigt nöjda så de kommer garanterat att hyra in oss igen. Dessutom har vi i efterhand fått höra att det är andra som har hört av sig till dem och frågat vilka vi är så vi var väldigt uppskattade!








Jag var alltså klädd som en polkagris och mina clownvänner var klädda som en pepparkaka, julgran och lussekatt.

tisdag 11 december 2012

Karamella VS Polkagrisa

Nu är det inte långt kvar till jul, klapparna är inslagna och jag är utslagen. Har upptäckt att jag numera inte kan gå allt för långt utan att få väldigt ont i lederna runtom höfterna. Värst av allt är det i trappor och självklart bor vi på ett jävla berg där det inte går att undvika trappor. Känner på mig att det kommer vara hysteriskt kul när jag är höggravid, tur att jag slipper vara höggravid på vintern!

I alla fall, i morgon är det dags för clown-giget som jag bloggat om innan. Vi kommer vara clowner inspirerade av Julen och eftersom mitt "clown-jag" heter Karamella så var steget inte långt till att klä sig som en polkagris.  En Röd/vit randig klänning har jag redan och så har jag experimenterat med min sminkning och kom fram till den här:


Hittade en randig tomteluva också, testade lite med rosa näsa och luva men tror nog att jag kör på den första versionen så får Karamella ha sin näsa i fred.
Ja så vill ni träffa oss kommer vi hålla till i centrala Göteborg i morgon eftermiddag! Bara att hojta till om du ser mig!

måndag 3 december 2012

Julpyssel #2

I helgen var jag nere i Varberg och hälsade på familj och vänner. Blir många resor dit ner nu för tiden har jag märkt. Kanske för att jag känner mig lite instängd nu för tiden att jag tar varje chans jag får att komma bort lite. Även om jag inte är jättegravid, bara i vecka 17, så blir det ett himla projekt varje gång jag ska ta mig någonstans. Har haft sånna problem med illamåendet och tröttheten så jag känner mig så himla utsatt när jag åker iväg själv. Visa gånger går det hur bra som helst och jag kan springa omkring i flera timmar, andra gånger slår illamåendet till och jag blir sittandes på en bänk med huvudet mellan benen medan folk tittar på mig. Under vinterkappan finns en liten bebiskula men den ser inte folk än så de tror väl bara att jag är full eller något..
Nä, jag åker helst ingenstans själv nu för tiden, tycker bara det är jobbigt att vara själv när illamåendet slår till. Eller när humöret svänger och jag skäller ut stackars människor på spårvagnen som inte fattar att jag inte kan dra in magen och slinka förbi nu för tiden.

I alla fall, kunde åka bil ner till Varberg med min mamma vilket besparade mig mycket svett och tårar med en jobbig spårvagnstur och tågresa.
Min mamma skulle vara barnvakt åt min brorson så det blev lite gullande med honom och jag passade på att gå på långpromenad med honom och mamma. Blev en tur på loppis och sedan julmarknad.

I söndags var vi en sväng hos våra vänner Linda och Peter och deras lilla dotter Milia. Då blev det en massa julpyssel. Vi målade på muggar, gjorde julkort och apelsiner med nejlikor.

Jag gjorde ett fint kort med bara lite band och mönstertejp. Superenkelt!

Hade tänkt att få gjort lite julpyssel här hemma också men i stället har jag åkt på magsjuka. Den tackar vi för! Jag hoppas på att den går över fort för till helgen får vi ju besök av Svärmor och hennes man!