torsdag 28 februari 2013

Vecka 28

Vad var det jag sa, min blogg håller sakta men säkert på att förvandlas till en gravidblogg. Men ni får stå ut i några månader till. 3 månader till för att vara ganska så exakt sen förvandlas den väl till en barn/familjeblogg av något slag.
Nä, det är nog inte min stil, det blir väl en blandning av pyssel/livsstilsblogg. Den som lever får se helt enkelt.

Ja, så jag har alltså gått in i vecka 28 nu, det innebär att jag numera räknas som höggravid och jag har en bula på magen som bevis för det.
Var på Lovely Mama här i Göteborg och köpte en topp för några dagar sedan. Egentligen behöver jag kjolar men det är helt omöjligt att få tag på. Att hitta fina och prisvärda mammakläder är helt omöjligt.
Men som tur var hittade jag en kjol från min tjockistid som fortfarande passar över magen. Har ju skänkt bort alla mina kläder från den tiden då jag vägde 130 kg vilket är lite synd nu.. Menmen.
För övrigt så mätte jag mig runt magen idag och jag är på centimetern exakt lika rund om magen nu som jag var när jag vägde just 130 kg. Fast numera gillar jag faktiskt min runda mage, det gjorde jag INTE då.

Har i alla fall varit hemma i Varberg några dagar nu och umgåtts med familj och vänner.
Vi passade på att åka till Gekås för att köpa in det allra sista till lilla Knyttet i magen. Allt från Badbalja till sängkläder, en näs-sug och manikyrsett för bebis. Kändes användbart.
Vi var där på en måndag och det var väldigt lite folk, var så skönt att gå där utan att behöva trängas. Kunde i lugn och ro lunka omkring och kolla på allt vi behövde.
Sen åt vi lunch i en nästan helt tom resturang och efter det orkade jag till och med gå en liten runda till i affären och köpte lite fina grejer till mig själv också.

Nu blir det några dagar med renovering hemma hos oss för nu har vi äntligen bestämt oss för tapet och inhandlat denna. KOmmer bli så fint men ni får se först när det är klart! :)

fredag 22 februari 2013

Lapptäcke

Här sitter jag och gäser i soffan en fredagskväll. Känns som det inte alls var längesedan man var ute och festade varje helg. Nu sitter man helt plötsligt här med magen i vädret och funderar på om ma ska orka resa sig upp för att gå på toa (igen) eller inte.
Vad som är skönt dock är att de flesta av mina vänner också har blivit gamla gummor den senaste tiden så man slipper läsa om deras upptåg på facebook, en sak som är bra med att inte få barn allt för ung i alla fall. Sen att jag suttit och varit bitter och avundsjuk på alla mina mammavänner i flera år är en helt annan sak, jag har i alla fall kunnat supa bort problemen.
Nä, skämt å sido. Jag har aldrig varit bitter på mina vänner för att de inte haft samma problem som oss. Ofrivillig barnlöshet är jobbigt nog som det är så jag är så glad för mina vänner som slipper genomlida det som vi har gjort.

I helgen ska vi i alla fall åka och hälsa på en gammal barndomsvän till mig. De fick en liten kille för några veckor sedan och jag ha sytt en liten filt till honom. Perfekt till vaggan eller barnvagnen.


Jag har samlat på mig en del söta barntyger genom åren och nu äntligen kommer de till användning på riktigt! Även om jag sytt en del med lappteknik förr så tycker jag det är lite klurigt fortfarande. Men efter att ha haft sönder en nål och bränt mig på strykjärnet så var blev ändå den största ångesten "bara" en upp och ner vänd Elefant.
Ett av mina mest lyckade projekt med andra ord. Haha.

Jag hade inga höga betyg i syslöjd trotts att jag är väldigt pysslig. Men jag hade höga betyg i konst, det där med att sy har kommit mer nu de senaste åren, på syslöjdlektionerna satt jag större delen med en sprätt i handen tills min syslöjdlärare kom på att virkning kanske vore något för mig.
Min vän som ska få filten gick i samma klass som mig, så jag vet att hon kommer uppskatta den!

onsdag 20 februari 2013

Cirkustavlan

Ja, eftersom jag redan har babblat på om barnrummet så tänkte jag ändå bjuda på en bild på tavlan som jag gjorde klart i går.
Ramen har jag haft i garderoben i flera år. Har sprayat den några gånger för olika projekt men har aldrig funnit inspiratin att slutföra de projekten. Och så sista gången jag sprayade så skar sig lacken och det blev fula bubblor som inte gick bort. Japp, in i garderoben igen där den blev bortglömd tills alldeles nyligen då jag renoverade där inne.
Två omgångar med lackfärg (ja, helt giftfri pappa du behöver inte oroa dig) så blev den så här skinande vackert grön. Bakom satte jag en bit av den fina retro tapeten som jag köpte för några veckor sedan.


 Ja, vi har alltså efter att vi fått hem tapeten bestämt oss att inte beställa mer utan vi har hittat en annan som vi beställt hem prover på. Den andra tapeten känns mycket mer rätt så nu har jag denna tapeten till andra projekt. Och eftersom det ändå kommer bli cirkus-tema så passar denna bra, ska klä om en gammal bokhylla också, det blir förmodligen nästa projekt efter att knopparna till byrån är klara.


tisdag 19 februari 2013

Vecka 27

Jag har ingen aning om vad det är för datum idag, eller vad det är för vecka. Om jag inte nyss hade frågat min kära make hade jag inte haft någon aning om vad det var för veckodag heller.
Tiden bara flyger förbi mig, timmar, dagar, veckor, vem håller koll egentligen?

Vad jag dock håller koll på är att jag numera är i graviditetsvecka 27. Eller 26+5 om man hellre vill räkna så. I magen sparkar Knyttet omkring som en liten ninja. Hans favoritsyssla är att sparka på min urinblåsa och väcka mig mitt i natten med sina karate-övningar.
Saker han inte gillar är när jag har byxor eller kjol med linningen rakt över magen. Då ligger han och sparkar på den, helskumt men på något sätt känner han väl den där inne. Vad vet jag.
Han väger över ett kilo nu och är så lång att när han sträcker på sig så kan jag känna honom på olika sidor av magen samtidigt.

I nästa vecka så räknas jag in bland de höggravida. Magen är inte i vägen allt för mycket än så länge. Jag doppar den i vattnet när jag diskar och målar på den ibland bara. Å andra sidan så lyckas jag alltid måla mer på mig själv än det jag målar så det är väl inte magens fel.

Nya målar projekt som jag har på gång är en byrå som stått i gästrummet. Den var fin som den var, mörkbrun, passade bra in hos oss. Men den var inte så "barnrumsaktig" så jag införskaffde mig lite färg. Nu strålar den i sina vackra färger, ska fixa lite roliga knoppar till den också innan jag visar den här i bloggen dock.
Hade lite färg kvar så jag letade fram en gammal ram som jag lyckats förstöra för längesedan. Jag har inte haft hjärta att göra mig av med den heller för den var rätt fin. Nu matchar den byrån jättefint.

Meh, borde inte skriva om barnrummet innan jag har bilder att visa er. Egentligen tänkte jag berätta om min pappa. Han var med mig när jag köpte färgen. Säjaren var jättetrevlig och visade en bra giftfri färg som han själv använde för att måla sin dotters möbler.
Han förstod precis vad jag var ute efter och blandade till alla konstiga färger. Som vanligt så är ju jag inte som alla andra så han fick springa några varv i butiken för att hitta det jag var ute efter. I alla fall, han var mycket proffsig, trevlig och gav mig en fin rabatt, för att jag var snäll eller nåt. Jag vet inte.
I går ringde pappa dock och var arg på mig för att jag målade med denna färgen. Tänk om den är giftig!! Jag sa till pappa att den är giftfri, frågade ju speciellt om det och dessutom luktar den inget alls. Men pappa var så arg för man kan inte lita på någon, blablabla..
Jag har nog fått pappas ögonfärg men min mammas blåögdhet. Jag vet inte varför pappa helt plötsligt blev helt hispig över det här. Säljaren sa att det absolut ingen fara att måla med färgen när man är gravid och att barnet i princip skulle kunna smaka på färgen utan att det är farligt. Det skulle inte vara särskilt gott, men inte farligt.
Jag "bråkade" lite med pappa om det här tills han gav med sig.
Några timmar senare ringde han igen, bara för att fråga om jag ätit lasagne på senaste. Det var alltså det som han var hispig på egentligen, hela den här hästkötts-skandalen.
Sen har han bara haft allt för lite att tänka på antagligen och den ena tanken efter den andra har lett till det ögonblick vi var i färgaffären och nu var han helt säker på att vi blivit pålurade giftig färg, precis som folk blivit pålurade hästkött.

Jag fick lugnt förklara för honom att jag inte köper färdigmat utan gör min egen lasagne. Och även om jag skulle ätit färdig-lasagne så är jag inte allergisk mot hästkött.
Idag har pappa ringt två gånger, dock inte för att skälla ut mig för något han inte har något att säga till om, utan för att höra att jag ätit ordentligt. Dessutom startar han varje samtal med "Sover du?" varesig han ringer klockan 12.00 eller klockan 20.00.
Undrar om alla blivande morfädrar blir så här knäppa?

På tal om att äta ordentligt så fick jag frukost på sängen. Har varit så fruktansvärt trött de senaste dagarna så jag har legat flera timmar längre än brukligt i sängen. Idag vaknade jag av att det luktade kokos, öppnade ögonen och det första jag ser är en ost. Vilket var jättekonstigt för det luktade kokos. Sen vaknade jag till lite mer och insåg att osten var en banan och när jag lyfte på bananen låg där en kokoskaka. Min man känner mig så väl!

onsdag 13 februari 2013

Hurra hurra hurra

idag är Daniels födelsedag!
Hela 30 år har min söta make funnits på denna jord. "bara" 7,5 av de åren har han funnits i mitt liv men jag hoppas på minst 30 till i alla fall. Ser fram emot ett liv tillsammans med honom, varsin gungstol och massa katter. Det blir bra!

Som jag skrivit innan så firade vi honom hela helgen. Allt jag har hunnit med idag är att säga "grattis". Han var iväg tidigt till skolan och från skolan åkte han direkt till jobbet där han inte slutar förren klockan 23.20 vilket innebär att han inte är hemma förren hans 30-årsdag är slut.
Lagom till Alla Hjärtans Dag dock. Jag ska göra en mysig kvällsmat till honom så vi kan fira lite i alla fall. Så får han öppna sina presenter och sen är det dags att krypa ner i sängen för tydligen är det en dag i morgon också.

Självklart så har jag själv knåpat ihop Daniels födeledagspresent. Då blir han glad för han gillar inte när jag spenderas massa pengar. Så det är min present till honom, att jag inte spenderat några pengar. Däremot spenderade jag några timmar på att tillverka ett Iphone fodral till honom.
Han har alltid sin telefon löst i fickan så det fick vara ett fodral som inte tar för stor plats.

 På ena sidan gjorde jag en liten ficka som han kan lägga sina hörlurar i. Eller ja, annat smått och gott.

Och så en nyckelring, kan han sätta sina nyckar som sig bör. Eller om han vill sätta fast fodralet i sina arbetskläder eller väska eller nåt.
Jag vet inte, det kändes praktiskt i alla fall, jag gillar praktiskt.

måndag 11 februari 2013

Smörgåstårta och fåglar

Hos familjen Larsson har det varit en ovanligt lång men rolig helg. På tisdag fyller min fina make hela 30 år och detta har vi firat i helgen.
Vi började i fredags, då hade jag gjort smörgåstårta och bjöd över några vänner. Någon hejdundrande fest orkar ju jag inte med för tillfället. Min familj kom också över och firade med oss under dagen så det blev en lugn och mysig tillställning helt enkelt.
På lördagen kom Daniels familj hit och hälsade på. På kvällen var vi ute på resturang och avslutade kvällen hemma hos Daniels farbror där vi bara satt och pratade och myste hela kvällen.
Helgen avslutades med att de kom hem till oss på Söndagen och umgicks lite med oss och katterna innan de åkte hem till Eskilstuna/Norge.

Så det var en lugn och mysig helg men väldigt lång, det blev inte så mycket vila för mig. Även om vi inte härjade omkring så blev det liksom så mycket för lilla huvudet också. Kroppen har liksom fullt upp att göra bebis känns det som, så det finns inte mycket mer kraft över till annat. Speciellt inte i hjärnan, där är det bara bebistankar som snurrar.
Och ja, har inte träffat Daniels familj sen jul, då var jag i vecka 18, nu är jag i vecka 26 så magen har ju växt en hel del sen dess, så det blev en hel del bebisprat också. Det blir väl automatiskt så, det är första barnbarnet på min mans sida av släkten. Daniel är ensambarn också så det är ju oss de gått och väntat på, speciellt med tanke på att vi gifte oss fö 2,5 år sedan med.
Min familj har ju vetat om från början att jag inte kan bli gravid så där har det inte varit samma pikar och sånt, inte för att pikarna har gjort oss så mycket. Det sista som lämnar oss är hoppet och vi hade mycket hopp kvar i oss när det lilla miraklet i magen hände oss!

I alla fall, idag passade jag på att sova ut ordentligt. Var så skönt att inte ha några tider att passa eller massa måsten här hemma. Har bara suttit i soffan tills jag blev rastlös. Då plockade jag fram mina färger och målade lite fåglar!



tisdag 5 februari 2013

Pippi på fåglar

Det blir mycket måleri nu. Är kattvakt tills i morgon och det finns inte så mycket som distraherar en här ute. Jag har dessutom varit ovanligt pigg och sovit gott de senaste dagarna vilket jag verkligen har behövt. Kanske därför som min inspiration har kommit tillbaka.

Nu har jag i alla fall lagt katterna åt sidan även om kattidérna inte har tagit slut än. Men jag kan ju inte bli känd som "Sara som målar katter" heller.
Så nu har jag börjat göra en serie med fågeltavlor i stället. Jag har använt en servett som bakgrund denna gången. Sen har jag limmat på lite fina band, blad, blommor och stenar.


Det är så kul att leka med flera olika material, beroende på vad man gör så blir det två helt skilda resultat även om jag har använt precis samma saker.

fredag 1 februari 2013

Mer katter!

Ja, jag gillar mina katter och nu är de alla förevigade på varsin tavla. Jag har bara tre katter men hade 4 canvastavlor så jag gjorde en på min systers katt också.


Nu ska jag se om jag kan försöka måla något annat än katter. Gillar ju det här med att blanda olika tekniker som ni ser, har ju gjort decoupage bakom katterna.
Idag köpte jag lite dekorations-stenar och blommor. Får se vad som händer med dem men något kul ska jag nog kunna hitta på!